Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 februari 2019

Pixelmator uitgebreid met nieuwe functies voor iPad Pro en Mac

Het populaire Photoshop-alternatief Pixelmator heeft een grote update gehad. Zowel de versie voor iPad (Pro) als Mac is bijgewerkt met nieuwe functies. Die spelen onder andere in op portretfoto’s van de iPhone en ook op werken met de Apple Pencil 2 van de iPad Pro 2018.

Pixelmator Pro op Mac: portretfoto’s en meer

Op de Mac heeft Pixelmator Pro nu ondersteuning voor portretfoto’s die met een iPhone met iOS 12 of nieuwer zijn gemaakt. Je kunt deze foto’s nu meteen in Pixelmator op je Mac importeren. De foto bestaat dan uit twee lagen: een laag met het object en een laag met de blurry achtergrond. Je kunt de blur apart bewerken of zelfs een portretfoto snel van een nieuwe achtergrond voorzien.

In het algemene gebruik is Pixelmator Pro nu ook wat fijner. Nieuwe bestanden worden bijvoorbeeld altijd in een tabblad geopend, dat voorkomt een lappendeken van bestanden op je scherm. De zoomfunctie zou ook aanzienlijk sneller moeten werken. Creatievelingen kunnen het nieuwe strip-effect proberen.

Voor iedereen die van snel werken houdt, zijn er ook nieuwe sneltoetsen. De slash (/) toets laat je nu snel een laag vergrendelen of ontgrendelen. Alt/Option en de linkse of rechtse blokhaak laten je nu een laag naar boven of onder verplaatsen. Met Alt/Option en een komma of punt selecteer je snel de bovenste of onderste laag en met Alt/Option en een klik op het oog-icoon, verberg je alle lagen behalve de aangeklikte laag.

Pixelmator is klaar voor iPad Pro 2018

Bezitters van een nieuwe iPad Pro zullen blij zijn om te horen dat Pixelmator nu ook klaar is voor de iPad Pro 2018. Het grotere scherm wordt ondersteund, net als de Apple Pencil 2. De app ondersteunt nu dubbel tappen op Apple’s nieuwe digitale potlood. Je kunt zelf een actie instellen, maar standaard respecteert de app de instellingen van het systeem. Dat wil dus zeggen dat een dubbele tik op de Apple Pencil 2 de gum oproept.

Pixelmator iPad Pro
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pixelmator uitgebreid met nieuwe functies voor iPad Pro en Mac
Sluiten