Raymon Mens
Raymon Mens App Store 8 februari 2019

Netflix-app heeft nu een slimmere downloadfunctie

Netflix biedt sinds 2016 de mogelijkheid om groot aantal films en series te downloaden voor offline gebruik. Deze functie wordt nu dankzij ‘Smart Downloads’ een stuk slimmer. Op Android was deze verbeterde downloadoptie al beschikbaar. Nu zijn de iPhone en iPad aan de beurt.

De naam zegt eigenlijk al wat je van de verbeterde downloadfunctie kunt verwachten. Smart Downloads zorgen ervoor dat een aflevering automatisch verwijderd wordt wanneer je klaar bent met kijken. Nieuwe afleveringen worden ook automatisch gedownload.

Netflix Smart Downloads

Door deze functie kun je een boel data besparen. Nieuwe afleveringen worden gedownload als je verbinding met Wi-Fi hebt. Zo kun je ze later kijken zonder mobiele data te gebruiken. Dit bespaart ook ruimte op je apparaat, want afleveringen die je al gekeken hebt, worden automatisch verwijderd. Handig voor iedereen die krap in de opslagruimte op zijn iPhone of iPad zit.

De functie is slim genoeg om te snappen dat niet alles meteen verwijderd moet worden. Als je drie afleveringen van een serie hebt gedownload, zal tijdens het kijken van aflevering 3 automatisch aflevering 4 gedownload worden. De app zal alleen aflevering 1 weggooien om ruimte te maken.

Soms wil je toch een heel seizoen in één keer downloaden. Bijvoorbeeld voor tijdens een lange vliegreis. Dat blijft mogelijk, want de Smart Downloads zijn uit te schakelen. Dan beheer je gewoon weer zelf je downloads en dien je actief oude afleveringen te verwijderen en nieuwe te downloaden.

Zo beheer je Smart Downloads

Smart Downloads staat nu standaard aan in de Netflix-app. Mocht je toch liever handmatig je downloads beheren, dan kun je de functie eenvoudig uitschakelen. Bovenaan het tabblad ‘Downloads’ van de app staat een regelaar die je dit laat regelen.

Netflix smart downloads 001
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Netflix-app heeft nu een slimmere downloadfunctie
Sluiten