Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 4 februari 2019

Mac: zo reken je af met autoplay video in Safari

Een paar jaar geleden werd ontdekt dat het verwijderen van Adobe Flash een positieve impact heeft op de accuduur van je Mac(Book). Anno nu is Flash bijna niet meer op het web te vinden, maar worden video’s steeds vaker automatisch gestart. Ook dat kan van invloed zijn op de accuduur. Gelukkig is het blokkeren van autoplay video in Safari heel simpel.

Autoplay video is op steeds meer plaatsen aanwezig. Denk aan Facebook en Twitter, maar ook nieuwssites of advertenties die video’s starten zonder dat je erom hebt gevraagd.

Autoplay video in Safari: twee smaken blokkeren

Standaard blokkeert Safari sinds enige tijd autoplay video met geluid. Daarom zijn steeds meer sites en advertenties video’s zonder geluid gaan starten, je moet klikken om het geluid aan te zetten. Dit soort video’s laat Apple’s browser standaard toe, maar je kunt er ook voor kiezen om alles te blokkeren.

  • Ga in Safari naar ‘Voorkeuren’.
  • Klik op het tabblad ‘Websites’.
  • Zet bij ‘Automatisch afspelen’ onderaan je voorkeur op ‘Speel nooit automatisch af’.

Safari autoplay video stoppen
Klik/tap voor groter.

Nu zal autoplay video niet langer toegestaan zijn. Heb je een website waarbij dit toch essentieel is? Dan kun je die in de lijst met individuele websites eigen instellingen geven. Dit kan nuttig zijn voor bijvoorbeeld games in de browser.

Reageer op artikel:
Mac: zo reken je af met autoplay video in Safari
Sluiten