Huub Everstijn
Huub Everstijn Apple Inc. 18 februari 2019
Leestijd: 4 minuten

Kuo: Apple heeft een hoop in petto in 2019

De doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft een nieuw rapport uitgebracht voor beleggers. Hierin stelt de analist dat we in 2019 een hoop nieuwe Apple producten kunnen verwachten. Niet alleen – niet verrassend –nieuwe iPhones, maar hij noemt ook een aantal interessante andere, compleet nieuw ontworpen devices.

iPhone

We starten met de nieuwe iPhones. Volgens Kuo blijven de iPhone-modellen in 2019 dezelfde schermafmetingen zullen behouden als de huidige iPhone XS en iPhone XR. Dit betekent dat we wederom een 6,5-inch, een 5,8-inch en een 6,1-inch model krijgen. De analist stelt verder dat ze alledrie de Lightning-connectiviteit zullen behouden in plaats van de eerder verwachtte USB-C.

Daarnaast zullen de nieuwe iPhones volgens Kuo ultra-breedband connectiviteit hebben voor locatiebepaling en navigatie binnenshuis en een matglas behuizing. De iPhones krijgen de mogelijkheid tot bidirectioneel draadloos opladen, zodat ook andere apparaten opgeladen kunnen worden. Verder verwacht hij een verbeterde Face ID met een flood illuminator met een hoger vermogen, grotere batterijen en een ontwerp met drie camera’s. Uit het rapport blijkt overigens niet welk type iPhone  welke functies krijgt. Als we eerdere rapporten mogen geloven, zal alleen de opvolger van de iPhone XS Max drie camera’s krijgen.

iPhone Xs iPhone Xr verschil kopen
Nieuwe iPhones op komst (klik/tap voor groter)

iPad

Volgens Kuo zal Apple de iPad-lijn dit jaar uitbreiden met twee nieuwe modellen, beiden met nieuwe processoren. De huidige 9,7-inch iPad zal door de kleinere randen een groter 10,2-inch scherm krijgen. Verder bevestigt Kuo de geruchten over de komst van een nieuwe iPad mini. Ook deze mini zal een verbeterde processor bevatten.

iPad pro
Nieuwe iPads op komst (Klik/tap voor groter)

MacBook Pro

Misschien wel het meest opvallend zijn de beweringen van Kuo over de Mac-line-up. Volgens de analist zal Apple een nieuwe, grotere MacBook Pro uitbrengen. Deze zou een schermmaat krijgen die ergens tussen de 16- en 16,5-inch gaat liggen. Deze MacBook Pro’s krijgen een geheel nieuw ontwerp. Daarnaast zou de 13-inch MacBook Pro de optie krijgen om tot maximaal 32GB RAM toe te voegen. Momenteel past er in de 13-inch MacBook Pro maximaal 16 GB RAM, terwijl de 15-inch wel al 32 GB ondersteunt. Of de nieuwe MacBook Pro’s ook een nieuw, glazen toetsenbord krijgen, werd niet in het rapport vermeld.

Lees ook ➔ ‘Apple komt eind 2019 met nieuwe 16-inch MacBook Pro’

MacBook Pro
Een grotere MacBook Pro op komst (klik/tap voor groter)

Apple Display

Volgens het rapport zal Apple zijn positie op de display-markt versterken met een nieuwe monitor. Dat zou een 31.6-inch 6k3k (!) model moeten worden. Dit beeldscherm zou een Mini LED-achtig backlight krijgen, waardoor het scherm “een uitstekende beeldkwaliteit” heeft.

Lees ook ➔ ‘Apple Pro Display wordt grootste ooit met 6K-resolutie’

Een groter pro-display met 6k3k ondersteuning op komst (klik/tap voor groter)

Mac Pro

Goed nieuws voor de echte pro’s. Apple in 2019 gaat volgens het rapport een nieuwe Mac Pro zal uitbrengen met “eenvoudig te upgraden componenten”. Apple had eerder aangekondigd dat het een modulaire Mac Pro zou lanceren. Het huidige Kuo-rapport geeft aan dat Apple kennelijk nog steeds op schema ligt om de nieuwe Mac Pro uit te brengen. De aankondiging van het nieuwe display zou daar mooi op aansluiten.

Mac Pro
Concept van een nieuwe, modulaire Mac Pro (klik/tap voor groter)

Apple Watch

De Apple Watch krijgt er volgens het rapport dit jaar een nieuwe, keramische behuizing bij. Apple bood een optie voor keramische behuizing aan met de Apple Watch Series 3, maar besloot dit niet voort te zetten bij de Series 4. Kuo voegt er in zijn rapport aan toe dat de Apple Watch ECG-functie dit jaar ook eindelijk naar andere landen zal komen.

Apple Watch met ceramische casing op komst (klik/tap voor groter)

AirPods

Tot slot zullen de AirPods 2 volgens Kuo draadloos opladen gaan ondersteunen en een verbeterde Bluetooth-connectiviteit bieden. Dat draadloos opladen kan niet alleen met de AirPower, die hij in de eerste helft van 2019 verwacht. Door het bidirectioneel draadloos opladen op de 2019 iPhones kunnen de AirPods 2 ook via de iPhone worden opgeladen. Daarnaast komen de AirPods er ook in de kleur zwart.

Lees ook ➔ AirPods laden? Dat doe je straks gewoon met je iPhone

AirPods
Nieuwe AirPods op komst (klik/tap voor groter)

One More Thing…

Zoals gezegd verwacht Kuo al snel de introductie van de draadloze 3-in-1 oplaadmat, de AirPower. Maar er is meer. Ook wordt er een nieuwe iPod touch met een upgrade-processor verwacht. Dit model zou op een iPhone gaan lijken, je kan er echter alleen niet mee bellen.

iPod Touch 2019
Krijgen we in 2019 ook een nieuwe iPod Touch te zien? (klik/tap voor groter)

Het ziet er echt naar uit dat Apple een drukke 2019 voor de boeg heeft. Het rapport blijft onduidelijk wanneer we deze producten kunnen zien, maar het zou niet verrassend zijn als de eerste aankondigingen al in maart zouden verschijnen.

Het rapport heeft het alleen over nieuwe hardware. Nieuwe diensten, die Apple in 2019 bekend gaat maken, komen er niet in voor. Helaas zien we in het rapport verder nergens terug of we dit jaar ook nieuwe iMacs en de over-ear koptelefoon en HomePod mini, die volgens geruchten in de maak zou zijn, tegemoet mogen zien. Ook over een mogelijke update van de huidige Mac Mini wordt niets gerept, net als over de mogelijke iPhone SE 2. Verwacht jij nog andere, nieuwe Apple producten dit jaar? Laat het dan even weten in de reacties hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Kuo: Apple heeft een hoop in petto in 2019
Sluiten