Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 februari 2019

Apple in het onderwijs: Jamf koopt het Nederlandse ZuluDesk

Jamf, de Amerikaanse ontwikkelaar van oplossingen voor het centrale beheer van Apple-apparaten, neemt ZuluDesk over. Dit Nederlandse bedrijf richt zich vooral op het gebruik van de iPad en Mac in het onderwijs en belooft de inzet van Apple-apparaten in de klas makkelijk te maken.

Met Jamf Pro, een oplossing voor het beheer van Apple-apparaten, en Jamf Nation, een systeembeheerdersforum, was Jamf al aanwezig in meer dan 8.000 scholen. Het Amerikaanse bedrijf richt zich echter ook op (kleine) bedrijven, medische praktijken en ziekenhuizen.

Jamf en ZuluDesk

ZuluDesk is volledig gewijd aan de wereld van het onderwijs. Het is zowel op IT-managers als docenten gericht. De IT-manager krijgt een MDM-systeem (Mobile Device Management) en docenten toepassingen voor klassenbeheer die samenwerken met de apps en apparaten van Apple. Ouders kunnen ook een oogje in het zeil houden met huiswerk.

Zuludesk
Klik/tap voor groter.

Door ZuluDesk over te nemen, heeft Jamf nu ook een sterke aanwezigheid in het onderwijs. Het bedrijf faciliteert door de overname nu het beheer van negen miljoen apparaten op 14.000 onderwijsinstellingen. De teams zullen volledig worden geïntegreerd in de bedrijfsstructuur van Jamf. Ze kunnen blijven werken aan educatieve oplossingen. Klanten van ZuluDesk kunnen zich bij Jamf Nation aansluiten en profiteren van de assistentie van het Amerikaanse bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple in het onderwijs: Jamf koopt het Nederlandse ZuluDesk
Sluiten