Apple in het onderwijs: Jamf koopt het Nederlandse ZuluDesk

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Jamf, de Amerikaanse ontwikkelaar van oplossingen voor het centrale beheer van Apple-apparaten, neemt ZuluDesk over. Dit Nederlandse bedrijf richt zich vooral op het gebruik van de iPad en Mac in het onderwijs en belooft de inzet van Apple-apparaten in de klas makkelijk te maken.

Met Jamf Pro, een oplossing voor het beheer van Apple-apparaten, en Jamf Nation, een systeembeheerdersforum, was Jamf al aanwezig in meer dan 8.000 scholen. Het Amerikaanse bedrijf richt zich echter ook op (kleine) bedrijven, medische praktijken en ziekenhuizen.

Jamf en ZuluDesk

ZuluDesk is volledig gewijd aan de wereld van het onderwijs. Het is zowel op IT-managers als docenten gericht. De IT-manager krijgt een MDM-systeem (Mobile Device Management) en docenten toepassingen voor klassenbeheer die samenwerken met de apps en apparaten van Apple. Ouders kunnen ook een oogje in het zeil houden met huiswerk.

Zuludesk
Klik/tap voor groter.

Door ZuluDesk over te nemen, heeft Jamf nu ook een sterke aanwezigheid in het onderwijs. Het bedrijf faciliteert door de overname nu het beheer van negen miljoen apparaten op 14.000 onderwijsinstellingen. De teams zullen volledig worden geïntegreerd in de bedrijfsstructuur van Jamf. Ze kunnen blijven werken aan educatieve oplossingen. Klanten van ZuluDesk kunnen zich bij Jamf Nation aansluiten en profiteren van de assistentie van het Amerikaanse bedrijf.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  fredmatrack

  Ik weet niet of ik dit zo leuk vind. Jamf is prachtig maar de prijs is navenant. Ik hoop dat ze de functies van Zuludesk niet gewoon overnemen in Jamf en daarna Zuludesk laten vallen om iedereen meer te laten betalen.

 • Profielfoto
  lord anubis

  Ik maak me meer zorgen wat er richting de States gaat kwa geld en informatie van de scholen en dergelijke. Worden er dan leerlingen gevolgd om te kijken of ze gedeporteerd kunnen worden naar Amerika vanwege hun capaciteiten?

   

 • Profielfoto
  WaZoo

  lord anubis op 7 februari 2019 18:25
  Ik maak me meer zorgen wat er richting de States gaat kwa geld en informatie van de scholen en dergelijke. Worden er dan leerlingen gevolgd om te kijken of ze gedeporteerd kunnen worden naar Amerika vanwege hun capaciteiten?

   

  “Gedeporteerd”??? Kom op zeg…