‘iPad mini 5 wordt goedkoopste iPad ooit’

Door: Raymon Mens - 12 reacties

In 2018 dachten we nog dat Apple de iPad mini definitief op had gegeven. Begin 2019 gingen er echter weer een boel geruchten over een iPad mini 5. De 7,9-inch iPad lijkt toch niet te verdwijnen. Volgens het Japanse blog Macotakara wordt de nieuwe mini een budget-model.

Verwacht dus geen compleet nieuw ontwerp, edge-to-edge scherm, OLED of Face ID in de nieuwe iPad mini. Apple zou het ontwerp van de iPad mini 4 hergebruiken. Dat bespaart kosten en zo zou de iPad mini 5 de goedkoopste iPad ooit kunnen worden. Apple zou onder de prijs van de grotere 9,7-inch iPad kunnen gaan zitten. Dit is momenteel 359 euro.

iPad mini 5 begin 2019?

De kleine, nieuwe iPad wordt nog in de eerste helft van 2019 verwacht. De afgelopen twee jaar was er in maart steeds een special event met onder andere nieuwe iPads. We zien dan een kleine iPad die vooral aan de binnenkant vernieuwd zal zijn.

De belangrijkste vernieuwing wordt waarschijnlijk een nieuwe chip. Momenteel gebruikt de 7,9-inch iPad nog een antieke A8-chip uit 2014. Volgens de Japanse bronnen wordt dit geüpgraded naar een A10 Fusion-chip. Die zit ook in de iPhone 7 en is in combinatie met iOS 12 erg snel. Misschien een opluchting: dit wil ook zeggen dat de mini-jack blijft.

Klik/tap voor groter.

Ondersteuning Apple Pencil

Of de nieuwe mini ook ondersteuning voor de Apple Pencil krijgt, is nog onduidelijk. Apple gaf de grotere 9,7-inch ‘instap’ iPad vorig jaar wel ondersteuning voor het digitale potlood, maar de bronnen van Macotakara konden geen uitsluitsel geven over de mini.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  100 tot 200 euro. Anders heeft dit ding helemaal geen bestaansrecht joh.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is wel maandag inkoppertjes dag, niet? Wanneer gaat Raymon zelf geruchten ‘op basis van betrouwbare bronnen’ verzinnen die zo logisch zijn als pannenkoeken met stroop?

   

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Lijkt me wel leuk ik ben wel in de markt voor zo’n dingetje.

 • Profielfoto
  RV

  Apple en goedkoop bestaat niet. Ipad mini gaat echt niet onder de €200,- kosten dus inderdaad geen bestaansrecht. Ik wil geen produkt dat er precies hetzelfde uitziet dan 6 jaar terug. Apple wordt saai en lui.

 • Profielfoto
  steveb

  iPod max?
  Lol

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Apple zou onder de prijs van de grotere 9,7-inch iPad kunnen gaan zitten.

  Zou het?!

  Is toch veel logischer als ze hem duurder maken?

  ;)

 • Profielfoto
  Melle

  Ik zou liever de best mogelijke iPad mini zien, met iPad pro design, alle beste componenten – Prijs wat ze willen vragen…

 • Profielfoto
  VxP

  Gemiste kans.
  “Het design van de ipad mini 4 gebruiken” Oh ja, dit is gelijk aan het design van de ipad mini 3, 2 en 1.
  En dan ook nog de chips van 2,5 jaar geleden.
  Ben groot fan van dit formaat maar als dit hem wordt dan helaas geen “upgrade”. (Tenzij het een ipadje onder de €200,- wordt, maar dat zal Apple toch nooit doen,)

 • Profielfoto
  meesje

  Shmoo op 11 februari 2019 15:09
  Het is wel maandag inkoppertjes dag, niet? Wanneer gaat Raymon zelf geruchten ‘op basis van betrouwbare bronnen’ verzinnen die zo logisch zijn als pannenkoeken met stroop?

   

  Waarom allemaal zo cynisch?

  https://www.macrumors.com/2019/02/11/ipad-mini-5-rumors/

 • Profielfoto
  Q-collective

  iPad mini voor €250? Ik zou hem direct kopen. Zeker als er pencil support op komt. Ideaal kladblok formaat.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Nieuwe iPad 5 zou wel fijn zijn.

  Acht het echter onwaarschijnlijk dat ontwerp hetzelfde zou blijven. (is inmiddels in de hele lijn al veranderd)

  Ook onwaarschijnlijk dat de naamgeving hetzelfde zou zijn. (iPad XXs pro ligt eerder voor de hand)

  Pencil wordt lastig opbergen op de magnetische rand bij huidig ontwerp.

  Kortom, lekkere fantasie, errug onwaarschijnlijk.

 • Profielfoto
  A

  Wauw dat zou echt geweldig zijn! De iPad Mini had ik eigenlijk al opgegeven. Ik heb nu een iPad Air 2 16 GB uit begin 2015. Het apparaat werkt eigenlijk nog net zo goed en snel als toen ik het net had, maar de batterij is vooral (logisch) achteruit gegaan. Ik kan hier echt nog jaren mee vooruit, maar een iPad Mini 5 met 128 GB heb ik wel oren naar. Ik heb niet zo’n behoefte aan grote apparaten. Ik heb een iPhone SE 128 GB dus een iPad Mini is prima. Het past ook makkelijk in mijn handtas.

  Ik zou het qua scherm wel fijn vinden als het gelamineerd is net zoals de iPad Air 2, maar die airgap zoals in de iPad 6 en 7 vind ik lelijk. Verder heb ik liever de A11 chip dan de A10(X) maar goed we gaan het zien. Het zou ook echt fijn zijn als het de mini-jackconnector houdt. Ik heb geen draadloze oortjes en ik vind gewone oortjes prima. Apple Pencil mogen ze houden. Ik vind het totaal niet boeiend of het waard om 100 euro te betalen voor een potlood.

  Al met al kijk ik uit naar dit voorjaar!