iOS 12.2 brengt oude functie terug naar Podcasts-app

Door: Raymon Mens - 6 reacties
tech­podcast­festival 2019
(Afbeelding: Apple)

iOS 12.2 komt eraan en brengt een aantal grote, nieuwe functies. Apple vergeet de kleine verbeteringen ook niet. Zo komt de functie ‘markeer als afgespeeld’ terug naar de Podcasts-app van iOS 12.2.

Deze functie was altijd al aanwezig in de Podcasts-app, maar sneuvelde bij het redesign dat de app in iOS 11 kreeg. De interface werd toen in lijn gebracht met die van de Muziek-app, maar dat ging ten koste van een aantal functies. Waaronder de functie ‘markeer als afgespeeld’.

Podcasts-app iOS 12.2

De functie om een aflevering als afgespeeld te markeren kan handig zijn als je bijna bij het einde van een podcast bent, maar geen zin hebt om naar afsluitende woorden te luisteren. De aflevering zal dan blijven terugkomen als suggestie om door te gaan met luisteren. Straks voorkom je dat.

ios 12.2 podcasts app
Klik/tap voor groter. (Screenshot: OMT)

Op een iPhone met 3D Touch kun je stevig op de aflevering drukken en daarna kiezen voor ‘markeer als afgespeeld’. Heeft je iPhone of iPad geen 3D Touch? Dan tik op je ‘details’ bij een aflevering en vervolgens op het (•••)-icoon. Daar kun je ook kiezen om een aflevering als afgespeeld te markeren.

Markeren als afgespeeld vs. verwijderen

Het verschil tussen een aflevering als afgespeeld markeren en verwijderen is niet zo groot. Als je een aflevering verwijderd, zal deze helemaal uit het overzicht met afleveringen verwijderen. Bij markeren als afgespeeld blijft de aflevering in je lijst met beluisterde afleveringen staan, maar het audiobestand wordt verwijderd. Puur iets voor het overzicht dus. (Zie ook → iOS 12.2 komt eraan: dit zijn alle nieuwe functies)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Thank god. Maar goed, sinds ik Overcast gebruik mag Apple nogal wat meer functionalieit toevoegen voordat ik terug ga. De automatische snelheid is echt superfijn en de handmatige stappen in snelheid is bij Apple te groot.

 • Profielfoto
  Wimusia

  Markeren als afgespeeld vs. verwijderen: Als je een aflevering verwijderD!” Nee verwijderT!

  Tsjonge, wat een inburgeringscursusbehoeftige kneusjes op de redactie.

 • Profielfoto
  erwin33

  Overgestapt op Castbox, daar krijg ik tenminste wel push notificaties bij nieuwe episodes van podcasts. Bij de standaard iOS app vaak niet.

 • Profielfoto
  imar

  Ik hoop dat de integratie met de Apple Watch beter wordt. Momenteel is de Podcast-app op mijn iPhone de eerste minuut na opstarten letterlijk onbruikbaar.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Wimusia…. GO GET A LIFE!

 • Profielfoto
  Wimusia

  Wim Van Hemelrijk op 11 februari 2019 17:42
  Wimusia…. GO GET A LIFE!

  👿👿👿