Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 februari 2019

iOS 12.1.4 met oplossing voor FaceTime bug uitgebracht

Apple heeft zojuist iOS 12.1.4 voor iPhone, iPad en iPod Touch uitgebracht. Deze update herstelt een beschamende bug die iets meer dan een week geleden ontdekt werd. Door de bug was het mogelijk om de microfoon of camera van contacten te activeren zonder dat ze hoefden op te nemen.

Omdat dit een serieus privacyprobleem was, schakelde Apple FaceTime voor groepen tijdelijk uit. Na de update naar iOS 12.1.4 is het echter gewoon weer mogelijk om een groepsgesprek via FaceTime te voeren.

Bug FaceTime eenvoudig te misbruiken

De bug was eenvoudig te misbruiken: je belde een contact op FaceTime, startte een groepsgesprek en voegde jezelf toe als deelnemer. Op dat moment was de audio (en soms video) van het contact al te horen. Zelfs als niet opgenomen werd. Soms kon ook video bekeken worden voor het opnemen. Dat gebeurde als een deelnemer een gesprek weigerde door zijn iPhone te vergrendelen.

Facetime groep 001
Klik/tap voor groter.

iOS 12.1.4 installeren

FaceTime voor groepen werd op 29 januari preventief uitgeschakeld. Apple beloofde in dezelfde week nog een oplossing, maar kon dit niet waarmaken. Nu, een week en twee dagen later, is er alsnog een update. Je kunt iOS 12.1.4 zoals altijd installeren op je iPhone of iPad door naar InstellingenAlgemeenSofware-update te gaan.

Reageer op artikel:
iOS 12.1.4 met oplossing voor FaceTime bug uitgebracht
Sluiten