iOS 11 gebruikers kunnen problemen hebben met App Store, Apple Music en iTunes

Door: Night - 2 reacties
Apple logo in de sneeuw

Apple heeft vandaag bevestigd dat sommige mensen, die nog iOS 11 gebruiken, problemen kunnen ondervinden. Het gaat hierbij om het bereiken van de App Store, Apple Music en iTunes het probleem doet zich zowel op de iPhone als de iPad voor.

De verbindingsproblemen voor iOS 11 gebruikers zijn begonnen om 4.00 uur vanmorgen, volgens Apple’s eigen systeemstatus webpagina. De oorzaak is niet bekend en Apple zelf geeft slechts aan dat services mogelijk traag of ontoegankelijk zijn voor ‘sommige’ gebruikers. In werkelijkheid begonnen problemen al eerder vanmorgen, mogelijk zelfs al op donderdagavond. Diverse berichten opĀ Twitter en Reddit lijken dit te bevestigen.

Geen verbinding met App Store
Sommige iOS 11 gebruikers kunnen geen verbinding krijgen met de Apple servers (klik/tap voor groter)

Extreme weer als oorzaak genoemd

Bronnen binnen Apple die niet geautoriseerd zijn om te spreken voor het bedrijf vertelden dat het geen groot probleem betreft. Ook zou slechts een beperkt aantal gebruikers getroffen zijn. Men vermoed dat de extreme weersomstandigheden in de VS er debet aan zijn dat sommige netwerkgedeelten niet goed functioneren. Het probleem zou zichzelf weer moeten oplossen. Een andere oorzaak zouden de recentelijk verlopen beveiligingscertificaten kunnen zijn, maar dat is niet bevestigd.

Probleem niet ernstig

Het is niet waarschijnlijk dat mensen ernstig worden getroffen. Men kan eenvoudig upgraden van iOS 11 naar iOS 12 als men dit nog niet hebben gedaan. Oudere devices (dus voorafgaand aan de iPhone 5s, iPad Air en de iPod touch van de 6e generatie) zijn niet compatibel met iOS 12. Bij deze groep zal het probleem niet eenvoudig op te lossen zijn en moet men wachten tot het probleem zichzelf heeft opgelost. Hetzelfde geldt voor mensen met een jailbreak. Ook zij kunnen niet upgraden zonder deze te verliezen.

[Update]

Naar het zich laat aanzien zijn de problemen inmiddels opgelost.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  Men vermoed dat de extreme weersomstandigheden in de VS er debet aan zijn dat sommige netwerkgedeelten niet goed functioneren. Het probleem zou zichzelf weer moeten oplossen. Een andere oorzaak zouden de recentelijk verlopen beveiligingscertificaten kunnen zijn

  Waarom zou de eerste omstandigheid alleen iOS 11 treffen?

  Verlopen beveiligingscertificaten lijken mij een meer logische verklaring.

 • Profielfoto
  Webarcher

  Ik draai iOS 12 en heb ook veel problemen nu ineens met de app store. Zowel op iPhone als iPad. Traag en dezelfde updates blijven terugkomen.