Grote veranderingen binnen management Siri

Door: Raymon Mens - 5 reacties
Siri

Wordt 2019 het jaar waarin Siri grote stappen gaat zetten? Er zijn in ieder geval grote veranderingen in het management van de groep die bij Apple over de virtuele assistent gaat. De manager die sinds 2012 verantwoordelijk was voor Siri, is door Apple vervangen.

Het gaat om Bill Stasior, die in 2012 van Amazon naar Apple kwam om leiding te geven aan het Siri-team. Hij werkt nog steeds bij Apple, maar is niet langer eindverantwoordelijk voor Siri. De nieuwe chef is John Giannandrea, die in april naar Apple kwam. Hij komt van Google en heeft een indrukwekkend CV.

Nieuwe weg voor Siri?

De afgelopen jaren is Apple’s virtuele assistent maar mondjesmaat verbeterd. Met Siri Shortcuts heeft Apple in iOS 12 geprobeerd de assistent nuttiger te maken, maar toch worden Google Assistant en Amazon Alexa vaak als superieur gezien.

Hoe John Giannandrea, de nieuwe chef, daar verandering in gaat brengen is nog onduidelijk. Hij heeft in ieder geval een berg ervaring bij Google en was daar verantwoordelijk voor onder andere de ontwikkeling van Gmail en Google Assistant. Afgelopen december promootte Apple hem tot Senior Vice President. Daarmee heeft hij de hoogste functie binnen het bedrijf. Gelijk aan die van Apple-veteranen zoals Craig Federighi en Phil Schiller. Hij rapporteert rechtstreeks aan Tim Cook.

John Giannandrea
John Giannandrea tijdens een conferentie in 2015 – Klik/tap voor groter.

Minder kleine updates

De afgelopen jaren is Siri wel degelijk beter geworden. Apple heeft de virtuele assistent steeds van kleine updates voorzien. Misschien komt daar de onzichtbaarheid van progressie ook wel vandaan. Kleine updates merk je immers niet zo. De strategie van Giannandrea zou zijn om meer op het bouwen van grote functies te focussen, in plaats van steeds kleine updates te doen.

The Information

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Zijn er dan nog steeds mensen die in 2019 Siri gebruiken? Germ. 🤗

  Bij mij in het dorp gebruikt alleen de melkboer nog Siri. Zijn vrouw is 14 jaar geleden overleden en die had ongeveer dezelfde stem als Siri.

 • Profielfoto
  Specter

  Even kort en bondig.

  Het zal is tijd worden een fatsoenlijk gesprek te voeren met SIRI.

  Succes Mister John Giannandrea

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  @Shmoo,

  Noem jij Hilversum een dorp???

 • Profielfoto
  Shmoo

  Specter op 4 februari 2019 10:58
  Het zal is tijd worden een fatsoenlijk gesprek te voeren met SIRI.

  En dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen heel bijzonder!

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Siri… tsja… nou ik hoor het nog wel eens