Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 4 februari 2019

Grote veranderingen binnen management Siri

Wordt 2019 het jaar waarin Siri grote stappen gaat zetten? Er zijn in ieder geval grote veranderingen in het management van de groep die bij Apple over de virtuele assistent gaat. De manager die sinds 2012 verantwoordelijk was voor Siri, is door Apple vervangen.

Het gaat om Bill Stasior, die in 2012 van Amazon naar Apple kwam om leiding te geven aan het Siri-team. Hij werkt nog steeds bij Apple, maar is niet langer eindverantwoordelijk voor Siri. De nieuwe chef is John Giannandrea, die in april naar Apple kwam. Hij komt van Google en heeft een indrukwekkend CV.

Nieuwe weg voor Siri?

De afgelopen jaren is Apple’s virtuele assistent maar mondjesmaat verbeterd. Met Siri Shortcuts heeft Apple in iOS 12 geprobeerd de assistent nuttiger te maken, maar toch worden Google Assistant en Amazon Alexa vaak als superieur gezien.

Hoe John Giannandrea, de nieuwe chef, daar verandering in gaat brengen is nog onduidelijk. Hij heeft in ieder geval een berg ervaring bij Google en was daar verantwoordelijk voor onder andere de ontwikkeling van Gmail en Google Assistant. Afgelopen december promootte Apple hem tot Senior Vice President. Daarmee heeft hij de hoogste functie binnen het bedrijf. Gelijk aan die van Apple-veteranen zoals Craig Federighi en Phil Schiller. Hij rapporteert rechtstreeks aan Tim Cook.

John Giannandrea
John Giannandrea tijdens een conferentie in 2015 – Klik/tap voor groter.

Minder kleine updates

De afgelopen jaren is Siri wel degelijk beter geworden. Apple heeft de virtuele assistent steeds van kleine updates voorzien. Misschien komt daar de onzichtbaarheid van progressie ook wel vandaan. Kleine updates merk je immers niet zo. De strategie van Giannandrea zou zijn om meer op het bouwen van grote functies te focussen, in plaats van steeds kleine updates te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote veranderingen binnen management Siri
Sluiten