Groepsgesprekken FaceTime in iOS 12.1.4 alleen via omweg te starten

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Apple schakelde in januari groepsgesprekken in FaceTime in allerijl uit omdat een beschamende bug werd ontdekt. Het bleek mogelijk om de microfoon en camera van contacten te activeren zonder dat ze opnamen. De truc was een groepsgesprek starten en jezelf nogmaals als deelnemer toevoegen. Zo ontstond in feite een afluistermechanisme.

Dit werd in iOS 12.1.4 opgelost, maar niet volledig. Het blijkt nog steeds niet mogelijk om tijdens een FaceTime-gesprek nieuwe deelnemers toe te voegen. Groepsgesprekken starten kan voor nu alleen met een omweg.

Groepsgesprekken FaceTime iOS 12.1.4 starten

Een veelgebruikte manier om groepsgesprekken te starten is om eerst één iemand te bellen en daarna meer deelnemers toe te voegen. Dat werkt echter niet meer in iOS 12.1.4. De knop “Voeg iemand toe” is wel aanwezig, maar reageert niet. Apple zegt desgevraagd op de hoogte te zijn, maar kon niet vertellen wanneer een oplossing beschikbaar is. Dit wil echter niet zeggen dat groepsgesprekken via FaceTime helemaal niet meer werken, je moet gewoon een omweg gebruiken.

FaceTime iOS 12.1.4
Klik/tap voor groter.

Die omweg is vrij simpel: voeg alle deelnemers voordat het gesprek gestart wordt toe. Je opent FaceTime en tikt op het plus-icoon om meerdere contacten te selecteren. Daarna start je pas een audio- of videogesprek. Dit heeft natuurlijk als nadeel dat je niet meer spontaan kunt besluiten om deelnemers aan een gesprek toe te voegen.

Oplossing in volgende iOS-update

Volgens Apple wordt dit in een volgende versie van iOS en macOS opgelost. Op moment van schrijven is iOS 12.2 als bètaversie beschikbaar, maar deze lost het probleem vooralsnog niet op.

Reacties

0 reacties