Raymon Mens
Raymon Mens App Store 21 februari 2019

Nieuwe functie Google Maps concurreert met Facebook

Er gaat geen maand voorbij zonder nieuwe functies in Google Maps. Logisch, want de kaarten-app is ongetwijfeld een van de populairste apps van Google. De nieuwste functie die nu toegevoegd wordt, maakt van Google Maps deels een concurrent van Facebook. Je kunt bedrijven binnen Maps gaan volgen.

Denk aan restaurants, cafés, culturele instellingen, bioscopen, scholen en verenigingen. Ze kunnen updates in de vorm van foto’s, teksten en video’s gaan plaatsen. Die zullen dan bij volgers verschijnen in het ‘Voor jou’ tabblad van Google Maps. Het is eigenlijk net als Twitter en Facebook.

Bedrijven en instellingen volgen op Google Maps

Google Maps voor iOS krijgt als eerste app de mogelijkheid om een bedrijf, school of instelling te volgen. Je tikt gewoon op de plaats op de kaart en kiest voor de knop ‘volgen’. Je zult vervolgens updates van het bedrijf in een feed in de kaarten-app te zien krijgen. Als Google genoeg bedrijven aan boord krijgt, kan het een interessante optie worden voor iedereen die wel wil weten wat er bij zijn favoriete café, restaurant, theater of vereniging gebeurt, zonder de memes en clickbait die je op Facebook tegenkomt.

Google Maps follow
Klik/tap voor groter.

De volg-knop voor bedrijven verschijnt binnenkort in Google Maps voor iOS. Wanneer Android aan de beurt is, weten we op moment van schrijven nog niet. Het zal echter niet zo lang meer duren.

Google als nieuwe concurrent Facebook?

Google heeft in het verleden niet zo’n succes gehad met het geven van antwoord op Twitter en Facebook. Het sociale netwerk Google Plus werd onlangs gesloten, nadat het in een soort spookstad was veranderd. De integratie van een feed met updates in Google Maps is echter een stuk duidelijker en gefocust.

Dit initiatief is natuurlijk wel afhankelijk van bedrijven die zich aanmelden om updates te plaatsen. Het goede nieuws is dat ieder bedrijf of instelling dit reeds kan doen via de Mijn bedrijf-functie van de zoekgigant.

Reageer op artikel:
Nieuwe functie Google Maps concurreert met Facebook
Sluiten