Google Assistant en Google Home op weg naar België

Door: Raymon Mens - 1 reactie
Google Home Google Assistant
(Afbeelding: Google)

In Nederland is de Google Assistant en Google Home al enige tijd beschikbaar, maar in België officieel niet. Nu is er echter goed nieuws, want Google werkt aan een Belgische versie van zijn virtuele assistent. Dat heeft supermarktketen Colruyt per ongeluk verklapt.

Colruyt werkt aan een voice-app voor de Google Home. Daarmee kunnen klanten een boodschappenlijstje inspreken via de Google Assistant. Er wordt momenteel getest met de Nederlandse en Franse assistent, maar volgens de supermarktketen is een versie specifiek voor Vlaanderen in de maak.

Google Assistant en Google Home in België

Een lancering van de Google Assistant in Vlaanderen, zou ook een snelle komst van de Google Home betekenen. De slimme speaker van Google is momenteel niet in België beschikbaar en dat komt gewoon omdat de assistent nog geen Vlaams spreekt. Colruyt noemde geen concrete lanceerdatum, maar weet wel te bevestigen dat de assistent en speakers onderweg zijn.

Colruyt test momenteel of boodschappen inspreken via Google Assistent handig is. Door slim gebruik te maken van eerdere aankopen van klanten, hoopt de supermarktketen dat kleine commando’s voldoen. Als een klant bijvoorbeeld “water” toevoegt aan zijn lijst, kan op basis van eerdere aankopen beslist worden wat dit precies moet zijn. Voor klant a zal het een grote fles van het huismerk zijn, terwijl klant b een fles van 1,5 liter bruisend water op zijn lijstje ziet verschijnen. Na het inspreken volgt altijd een contolestap via de app en kan de lijst eventueel als bestelling worden doorgegeven.

Colruyt Belgie
Klik/tap voor groter.

Slimme speakers van derden

Een Belgische Google Assistant is ook goed nieuws voor bezitters van Sonos-speakers. Naast Amazon Alexa wordt de assistent van Google de tweede spraakassistent die naar de speakers van Sonos komt. Dat moet na de nodige vertraging nog in 2019 gebeuren, prima timing gezien de Google Assistant in België naar verwachting ook dit jaar verschijnt.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Joel Van Ormelingen

    Hey Google, praat Vlaams…

    Hopelijk snel Vlaams en dan liefst meteen ook op de google home hub (die is nu geeneens in het Nederlands:( idem voor andere smart displays, de speakers hier nog prematuur maar eigenlijk al outdated… nog steeds happy met de Nl google home versie.. maar wachtend op nieuw speelgoed  homepod hoop al lang opgegeven..