Gmail voor iOS krijgt nieuw design en meer functies

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Google gaat zijn populaire Gmail-app voor iOS (iPhone en iPad) vernieuwen. De app krijgt een nieuw ontwerp dat meer moet aansluiten bij het moderne ‘material design‘ dat de zoekgigant overal hanteert. Ook worden een aantal nieuwe functies toegevoegd.

Het nieuwe ontwerp is een stuk rustiger voor de ogen. Het maakt minder gebruik van kleur voor opmaak (dag rode balk bovenaan) maar zet kleuren meer in als ondersteunende elementen. Bijvoorbeeld in labels en knoppen.

Gmail voor iOS met Material Design

Ziet de Gmail-app er op je iPhone of iPad nog precies zoals altijd uit? Geen paniek. Google rolt het nieuwe ontwerp langzaam naar alle gebruikers wereldwijd uit. Het kan dus even duren. In onderstaande screenshots een voorproefje van de nieuwe lay-out. Die zal tevens universeel zijn op alle mobiele apparaten, of ze nu op iOS of Android werken.

gmail nieuw 2019
Klik/tap voor groter.

Een van de nieuwe functies is dat bijladen zoals foto’s of documenten nu direct in je inbox verschijnen onder een e-mail. Je kunt ze direct bekijken en opslaan zonder dat de bijbehorende e-mail moet worden geopend. Google wil het ook gemakkelijker maken om tussen privé- en werkaccounts binnen de app te schakelen. Nieuw zijn ook de rode waarschuwingen die al enige tijd in de desktopversie van Gmail voorkomen bij het openen van phishing-berichten.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Pad

  Fijn en ondertussen verzamelt Google deze informatie op je iPhone of iPad, zelfs zonder je toestemming:

  “Het archief bevat je Aankopen en reserveringen, Agenda, Android-apparaatconfiguratieservice, Bladwijzers, Blogger, Chrome, Classroom, Cloudprinter, Contactpersonen, Data Shared For Research, Discussiegroepen, Drive, Fit, G Suite Marketplace, Google Foto’s, Google Mijn Bedrijf, Google Pay, Google Play Console, Google Play Films, Google Play Store, Google Play Books, Google Play-gameservices, Google Shopping, Handsfree, Hangouts, Hangouts On Air, Help-community’s van Google, Home-app, Transcript, Kaarten, Kaarten ( je plaatsen), Keep, Locatiegeschiedenis, Mail, Mijn activiteit, My Maps, Nieuws, Opgeslagen, Posts op Google, Profiel, Street View, Taken, Textcube, YouTube en Zoekbijdragen-gegevens”.

  Voor mij tijd om te ontgooglen

 • Profielfoto
  arno1975

  Pad op 5 februari 2019 17:17
  Fijn en ondertussen verzamelt Google deze informatie op je iPhone of iPad, zelfs zonder je toestemming:

  “Het archief bevat je Aankopen en reserveringen, Agenda, Android-apparaatconfiguratieservice, Bladwijzers, Blogger, Chrome, Classroom, Cloudprinter, Contactpersonen, Data Shared For Research, Discussiegroepen, Drive, Fit, G Suite Marketplace, Google Foto’s, Google Mijn Bedrijf, Google Pay, Google Play Console, Google Play Films, Google Play Store, Google Play Books, Google Play-gameservices, Google Shopping, Handsfree, Hangouts, Hangouts On Air, Help-community’s van Google, Home-app, Transcript, Kaarten, Kaarten ( je plaatsen), Keep, Locatiegeschiedenis, Mail, Mijn activiteit, My Maps, Nieuws, Opgeslagen, Posts op Google, Profiel, Street View, Taken, Textcube, YouTube en Zoekbijdragen-gegevens”.

  Voor mij tijd om te ontgooglen

  Ben ik allang klaar mee 👍

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  material design is zo achterlijk slecht. En dat realiseerde koeken laatst ook, want nu hebben zij ook ineens het menu onderaan het scherm in plaats van alles schuilen achter het onpraktische hamburgermenu.

 • Profielfoto
  utah62

  Pad op 5 februari 2019 17:17
  Fijn en ondertussen verzamelt Google deze informatie op je iPhone of iPad, zelfs zonder je toestemming:

  “Het archief bevat je Aankopen en reserveringen, Agenda, Android-apparaatconfiguratieservice, Bladwijzers, Blogger, Chrome, Classroom, Cloudprinter, Contactpersonen, Data Shared For Research, Discussiegroepen, Drive, Fit, G Suite Marketplace, Google Foto’s, Google Mijn Bedrijf, Google Pay, Google Play Console, Google Play Films, Google Play Store, Google Play Books, Google Play-gameservices, Google Shopping, Handsfree, Hangouts, Hangouts On Air, Help-community’s van Google, Home-app, Transcript, Kaarten, Kaarten ( je plaatsen), Keep, Locatiegeschiedenis, Mail, Mijn activiteit, My Maps, Nieuws, Opgeslagen, Posts op Google, Profiel, Street View, Taken, Textcube, YouTube en Zoekbijdragen-gegevens”.

  Voor mij tijd om te ontgooglen

  Dus niets met Google?