Raymon Mens
Raymon Mens App Store 5 februari 2019

Gmail voor iOS krijgt nieuw design en meer functies

Google gaat zijn populaire Gmail-app voor iOS (iPhone en iPad) vernieuwen. De app krijgt een nieuw ontwerp dat meer moet aansluiten bij het moderne ‘material design‘ dat de zoekgigant overal hanteert. Ook worden een aantal nieuwe functies toegevoegd.

Het nieuwe ontwerp is een stuk rustiger voor de ogen. Het maakt minder gebruik van kleur voor opmaak (dag rode balk bovenaan) maar zet kleuren meer in als ondersteunende elementen. Bijvoorbeeld in labels en knoppen.

Gmail voor iOS met Material Design

Ziet de Gmail-app er op je iPhone of iPad nog precies zoals altijd uit? Geen paniek. Google rolt het nieuwe ontwerp langzaam naar alle gebruikers wereldwijd uit. Het kan dus even duren. In onderstaande screenshots een voorproefje van de nieuwe lay-out. Die zal tevens universeel zijn op alle mobiele apparaten, of ze nu op iOS of Android werken.

gmail nieuw 2019
Klik/tap voor groter.

Een van de nieuwe functies is dat bijladen zoals foto’s of documenten nu direct in je inbox verschijnen onder een e-mail. Je kunt ze direct bekijken en opslaan zonder dat de bijbehorende e-mail moet worden geopend. Google wil het ook gemakkelijker maken om tussen privé- en werkaccounts binnen de app te schakelen. Nieuw zijn ook de rode waarschuwingen die al enige tijd in de desktopversie van Gmail voorkomen bij het openen van phishing-berichten.

Reageer op artikel:
Gmail voor iOS krijgt nieuw design en meer functies
Sluiten