Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 18 februari 2019
Leestijd: 1 minuut

Groene vingers? Gardena tuingereedschap werkt nu met HomeKit

Goed nieuws voor iedereen met HomeKit en groene vingers. Er komen steeds meer apparaten beschikbaar die ook in de tuin werken. Denk aan Philips Hue lampen voor buiten, maar ook tuingereedschap van Gardena. De bekende fabrikant ondersteunt nu Apple HomeKit. “Hey Siri, geef de planten water”, het is vanaf nu realiteit.

HomeKit is beschikbaar voor een aantal apparaten die onder het Gardena Smart System vallen. Ze werken al met een eigen app van de fabrikant, maar hebben nu ook ondersteuning voor Apple’s systeem voor een slim huis. Het gaat onder andere om sproeiers en sensoren.

Vier apparaten Gardena met HomeKit

De fabrikant heeft een software-update uitgebracht die vier apparaten voorziet van HomeKit-ondersteuning. Dit is slechts een beginnetje, want later zal het hele Gardena Smart System compatibel zijn met Apple’s ecosysteem voor een slim huis (en tuin). Deze apparaten werken nu met Apple’s systeem:

  • Smart Water Control (voor besproeiing)
  • Smart Sensor (meten van bodemvochtigheid, buitentemperatuur en lichtintensiteit)
  • Smart Irrigation Control (besproeiingssysteem voor 6 zones)
  • Smart Power (stopcontact voor buiten)
Gardena HomeKit
Klik/tap voor groter.

Grasmaaiers zijn opvallend afwezig. Dat komt omdat de Woning-app en Siri deze apparaten officieel nog niet ondersteunen. Een grasmaaier kan momenteel hooguit als schakelaar worden gezien. De commando’s die je zou kunnen geven geven zijn dan in- of uitschakelen, maar meer ook niet. Het is waarschijnlijk dat Gardena op actie van Apple wacht.

Steeds meer HomeKit-apparaten

Er zijn steeds meer apparaten die werken met HomeKit. Zo kondigde Netatmo een slimme deurbel die met de Woning-app van iOS en Siri werkt aan. Daarnaast verschijnen binnenkort slimme rolgordijnen van IKEA op de markt. Ook die gaan met Apple’s ecosysteem werken. Tot slot kwam Eve onlangs met een HomeKit-lichtslang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Groene vingers? Gardena tuingereedschap werkt nu met HomeKit
Sluiten