Groene vingers? Gardena tuingereedschap werkt nu met HomeKit

Door: Raymon Mens - 5 reacties
Gardena HomeKit Tuin

Goed nieuws voor iedereen met HomeKit en groene vingers. Er komen steeds meer apparaten beschikbaar die ook in de tuin werken. Denk aan Philips Hue lampen voor buiten, maar ook tuingereedschap van Gardena. De bekende fabrikant ondersteunt nu Apple HomeKit. “Hey Siri, geef de planten water”, het is vanaf nu realiteit.

HomeKit is beschikbaar voor een aantal apparaten die onder het Gardena Smart System vallen. Ze werken al met een eigen app van de fabrikant, maar hebben nu ook ondersteuning voor Apple’s systeem voor een slim huis. Het gaat onder andere om sproeiers en sensoren.

Vier apparaten Gardena met HomeKit

De fabrikant heeft een software-update uitgebracht die vier apparaten voorziet van HomeKit-ondersteuning. Dit is slechts een beginnetje, want later zal het hele Gardena Smart System compatibel zijn met Apple’s ecosysteem voor een slim huis (en tuin). Deze apparaten werken nu met Apple’s systeem:

 • Smart Water Control (voor besproeiing)
 • Smart Sensor (meten van bodemvochtigheid, buitentemperatuur en lichtintensiteit)
 • Smart Irrigation Control (besproeiingssysteem voor 6 zones)
 • Smart Power (stopcontact voor buiten)
Gardena HomeKit
Klik/tap voor groter.

Grasmaaiers zijn opvallend afwezig. Dat komt omdat de Woning-app en Siri deze apparaten officieel nog niet ondersteunen. Een grasmaaier kan momenteel hooguit als schakelaar worden gezien. De commando’s die je zou kunnen geven geven zijn dan in- of uitschakelen, maar meer ook niet. Het is waarschijnlijk dat Gardena op actie van Apple wacht.

Steeds meer HomeKit-apparaten

Er zijn steeds meer apparaten die werken met HomeKit. Zo kondigde Netatmo een slimme deurbel die met de Woning-app van iOS en Siri werkt aan. Daarnaast verschijnen binnenkort slimme rolgordijnen van IKEA op de markt. Ook die gaan met Apple’s ecosysteem werken. Tot slot kwam Eve onlangs met een HomeKit-lichtslang.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  gipsman

  Gardena spullen zijn helaas niet echt duurzaam, of noem het professioneel.

 • Profielfoto
  plhsnt

  Ik vind het heel knap van Gardena dat ze HomeKit snoeischaren, tuinslangen, harken en slangkoppelingen weet te maken.

 • Profielfoto
  Night

  Flauw….

 • Profielfoto
  Yosemite

  De meeste mensen die hun achtertuintje besproeien zijn ook geen professionals dus daar hoeft toch ook geen professionele apparatuur voor bij 😉

 • Profielfoto
  Gitte65

  En dan doe je er een foto bij van een Husqvarna robotmaaier….