Galaxy Buds: Samsung geeft serieus antwoord op AirPods

Door: Raymon Mens - 18 reacties

Apple’s AirPods werden al eind 2016 onthuld, maar zijn nu pas een beetje normaal in het straatbeeld aan het worden. Nu komt ook Samsung met eigen, draadloze oortjes. Ze heten de Galaxy Buds en zijn zojuist samen met de Galaxy S10 onthuld.

Samsung heeft voor een ander ontwerp dan Apple gekozen. De Galaxy Buds hebben geen staafje dat onderaan uitsteekt, ze passen grotendeels in het oor. De AirPods-concurrent van Samsung komt in drie kleuren: zwart, wit en oogverblindend geel.

Galaxy Buds werken deels als AirPods

Net als Apple’s draadloze oortjes, hebben de Buds van Samsung ook oordetectie. Als je muziek luistert en er een uit je oor haalt, zal het afspelen stoppen. De verbinding met een smartphone komt tot stand via Bluetooth 5 en opladen gaat in de case die een USB-C-aansluiting heeft. De AirPods hebben nog geen Bluetooth 5, maar waarschijnlijk duurt het niet lang voordat Apple een tweede generatie op de markt brengt die dat wél heeft.

Op papier is de accuduur beter dan die van de AirPods. Bij het luisteren van muziek gaan de Galaxy Buds zes uur lang mee. De AirPods houden het vijf uur vol. Het meegeleverde doosje heeft echter wel een kleinere accu. Dat van de AirPods kan voor 24 uur extra accuduur zorgen, dat van de Galaxy Buds slechts zeven uur. In hoeverre de specs op papier ook realistisch zijn, moet nog blijken.

Een leuke toevoeging is dat de nieuwe Galaxy S10 de Galaxy Buds ook draadloos kan laden. De nieuwe smartphone kan niet alleen draadloos laden, maar is ook een draadloze lader. De Buds op de achterkant leggen, is genoeg om ze op te laden.

Samsung Galaxy Buds laden
Klik/tap voor groter.

Naast het luisteren naar muziek, kun je met de Galaxy Buds ook bellen. Er zijn twee microfoons per kant. De eerste zit in het oor, terwijl de andere aan de buitenkant zit. Volgens Samsung moet dit voor een goede verstaanbaarheid zorgen. Uiteraard ontbreekt de ingebouwde virtuele assistent Bixby niet, maar die spreekt in tegenstelling tot Siri nog geen Nederlands.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Galaxy Buds zijn vanaf 29 maart verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en geel. De adviesprijs is € 149,99 en daarmee is Samsung heel tactisch 30 euro onder de prijs van Apple gaan zitten. De draadloze oortjes werken met toestellen die op Android 5.0 of nieuwer draaien. Of ze ook compatibel zijn met de iPhone, is vooralsnog niet bekend. Als iPhone-bezitter ben je straks waarschijnlijk toch beter af met de AirPods 2. (Zie ook → AirPods 2: de meest actuele verwachtingen op een rij)

Galaxy buds 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Beter goed gejat dan slecht bedacht! Het blijven toch copycats bij Samsung…

 • Profielfoto
  Loyd

  Waarom hier aandacht voor Samsung troep; dit is een Apple site😡

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  kan Iemand mij het nut van de L en R uitleggen in dit ontwerp?

 • Profielfoto
  Macteach

  Gijs Raggers op 20 februari 2019 21:59
  kan Iemand mij het nut van de L en R uitleggen in dit ontwerp?

  Ja, zodat je de mix correct in het juiste oor hoort. Stereo, duh!

 • Profielfoto
  BlueSky

  @gijsraggers, stop jij eens een linker airpod in je rechter-oor……

 • Profielfoto
  Yosemite

  Ben verre van een Samsung liefhebber maar hier worden toch wat onwaarheden verteld.

  Dit zijn niet de eerste draadloze oordopjes van Samsung, die waren er al veel langer, zelfs voor de AirPods.

  Design van Samsung, en vele andere, is eerder gekopieerd van The Dash van Bragi, dat waren de eerste echte true wireless oordoppen in een oplaad case.

 • Profielfoto
  gipsman

  Origininally designed by Apple, California.

 • Profielfoto
  darthvader

  @ loyd, Raymond is geen iPhone gebruiker, dus vandaar dat hij zo positief is🤪

 • Profielfoto
  koen

  Macteach op 20 februari 2019 22:21

  Gijs Raggers op 20 februari 2019 21:59
  kan Iemand mij het nut van de L en R uitleggen in dit ontwerp?

  Ja, zodat je de mix correct in het juiste oor hoort. Stereo, duh!

  Zou mooi zijn wanneer er een sensor in die dingen zit die automagisch weet of ze links of rechts zitten. Hoef ik mijn leesbril niet meer te zoeken om te kijken welke L of R is.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Macteach op 20 februari 2019 22:21

  Gijs Raggers op 20 februari 2019 21:59
  kan Iemand mij het nut van de L en R uitleggen in dit ontwerp?

  Ja, zodat je de mix correct in het juiste oor hoort. Stereo, duh!

  Het idee van L en R op een ouderwetse koptelefoon is mij bekend, het idee van stereo ook. L en R staat niet op het doosje van de AirPods. Vind ik logisch. Bij Samsung zetten ze het er wel op. Ik begrijp daar helemaal niet van. Wie wel?

 • Profielfoto
  Dorkiban

  Ja, goede vraag. Ik denk dat ze maar op 1 manier in hetdoosje passen, dus daarvoor horft het niet. Echter, je kunt ze wel in het verkeerde oor doen, en dat kan bij de airpods minder makkelijk. Vandaar?

 • Profielfoto
  Joid

  Die gele kleur is natuurlijk ideaal: je oorsmeer valt haast niet meer op!

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  @Loyd,

  Waarom hier aandacht voor Samsung troep; dit is een Apple site

  Helemaal mee eens, OMT zal wel weer omgekocht zijn….

 • Profielfoto
  farl4web

  Is het eigenlijk niet slecht om een stralingsbron zo dicht bij je hoofd te houden? Bij een iPhone zitten zelfs waarschuwingen ivm kanker. Bluetooth 5 is wellicht zwakker, maar goed zal het op de lange termijn denk ik niet zijn.

 • Profielfoto
  edd

  Volkomen gejat van Rolfstone – die zijn de helft goedkoper en werken prima.

 • Profielfoto
  mmww

  Je krijgt ze wel gratis bij de S10 Samsung is alles behalve gierig!

 • Profielfoto
  Boomfok

  Dat onderweg draadloos opladen op je mobiel ziet er wel goed uit.

 • Profielfoto
  Boomfok

  Ben bang dat die dingen wel makkelijk afgeluisterd kunnen worden.