Raymon Mens
Raymon Mens App Store 4 februari 2019

Flitsmeister ondersteunt nu ook Apple CarPlay

Goed nieuws voor gebruikers van Flitsmeister die een auto met Apple CarPlay hebben. De app is nu ook beschikbaar op je dashboard. Ondersteuning voor CarPlay is sinds versie 9.0 van de app aanwezig en maakt naar je telefoon kijken tijdens het rijden zo goed als overbodig.

Flitsmeister werd natuurlijk bekend als app die alle flitsers rapporteert, maar is inmiddels ook een serieuze navigatie-app. Met de CarPlay-app combineert het bedrijf standaard navigatie met flitsers, files en waarschuwingen voor naderende ambulances.

Apple was kritisch op Flitsmeister

Als je een autoradio met ondersteuning voor Apple CarPlay hebt, komt Flitsmeister na de laatste update automatisch als app op het scherm te staan. De app heeft een grote schare fans in Nederland en zegt dat een versie voor Apple CarPlay lanceren niet makkelijk was. Omdat het een app met veel gebruikers betreft, lag de ontwikkeling onder een vergrootglas van Apple. In het persbericht lezen we: “Het heeft een lange tijd geduurd omdat Apple kritisch is geweest in de beoordeling.”

Flitsmeister Apple CarPlay 001
Klik/tap voor groter.

Momenteel is het alleen mogelijk om te navigeren en waarschuwingen te krijgen. De ontwikkelaars achter de de app zeggen echter al druk te zijn met verbeteringen, zoals het kunnen melden van een flitser.

Apple CarPlay was enige logische platform

De afgelopen jaren heeft de ontwikkelaar achter Flitsmeister vaak geprobeerd een app voor een audiosysteem te lanceren. “Dat is meermaals getest, maar was altijd een teleurstellen”, vertelt directeur Jorn de Vries. Hij vervolgt: “De conclusie was iedere keer dat de ervaring voor de gebruiker op de telefoon altijd beter was. Dankzij de integratie met Apple CarPlay bieden we nu wél een goede gebruikerservaring op het scherm van de auto. Dit is een nieuwe dimensie voor het gebruik van Flitsmeister en vergroot de veiligheid voor de gebruiker.”

Flitsmeister Apple CarPlay 002
Klik/tap voor groter.

Sinds iOS 12 is CarPlay opengesteld voor externe ontwikkelaars. Zij moeten zich nog steeds wel aan een aantal conventies van Apple houden. Dat komt omdat de apps niet voor teveel afleiding mogen zorgen. Naast Flitsmeister zijn ook Waze en Google Maps beschikbaar. TomTom volgt nog dit jaar en heeft een bètaversie beschikbaar gesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Flitsmeister ondersteunt nu ook Apple CarPlay
Sluiten