Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 24 februari 2019

Update voor Adobe Premiere Pro lost audioprobleem op MBP’s op

Adobe heeft een update voor Premiere Pro uitgebracht. Hierin wordt een ​​probleem met de audio opgelost, dat bij sommige MacBook Pro gebruikers voor opgeblazen luidsprekers heeft gezorgd.

Eerder maakten we al melding van het probleem dat de MacBook pro luide, vervormde audio liet horen via de luidsprekers. Dit kon in bepaalde gevallen zelfs resulteren in permanente schade. Het bleek dat in het bijzonder gebruikers van Adobe Premiere Pro door dit probleem werden getroffen. In de meeste gevallen ontstond het probleem toen gebruikers de audio-instellingen van videoclips aan het bewerken waren.

Premiere Pro, MacBook Pro
De Update van Premiere Pro voorkomt audio problemen op de MacBook Pro (klik/tap voor groter)

Adobe was op de hoogte van het probleem

Adobe adviseerde eerder om de microfoon van de MacBook Pro uit te schakelen in Premiere Pro.  Dat kon je doen door Geen input te selecteren onder Voorkeuren > Audiohardware > Standaardinvoer. Desondanks bleef het probleem voor sommige gebruikers onopgelost.

Onlangs meldde Adobe gebruikers op zijn support-forum dat het op de hoogte was van het probleem en werkte aan een oplossing. Dit probleem is nu blijkbaar opgelost, want het bedrijf heeft de versie 13.0.3-update gepusht naar Premiere Pro-gebruikers via de Creative Cloud-app.

De release-opmerkingen omtrent het probleem waren vrij summier:

Er zijn problemen met Premiere Pro opgelost, die de interactie tussen ruis verminderen en mogelijke gevolgen minimaliseren.

Adobe adviseert alle gebruikers om hun software bij te werken. Er wordt echter geen woord gerept over hoe getroffen gebruikers mogelijk worden gecompenseerd voor schade aan hun Macs.

Als gevolg van de bug kreeg bijvoorbeeld een gebruiker in Canada in de Apple Store een rekening van 600 dollar gepresenteerd voor de reparatie van zijn 2018 15-inch MacBook Pro. Die prijs is zo hoog, omdat Apple  voor een reparatie aan de luidsprekers de hele topcase-assembly moet vervangen. Dit is namelijk één geheel, dat de luidsprekers, het toetsenbord, het trackpad en de batterij bevat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Update voor Adobe Premiere Pro lost audioprobleem op MBP’s op
Sluiten