Update voor Adobe Premiere Pro lost audioprobleem op MBP’s op

Door: Night - 4 reacties

Adobe heeft een update voor Premiere Pro uitgebracht. Hierin wordt een ​​probleem met de audio opgelost, dat bij sommige MacBook Pro gebruikers voor opgeblazen luidsprekers heeft gezorgd.

Eerder maakten we al melding van het probleem dat de MacBook pro luide, vervormde audio liet horen via de luidsprekers. Dit kon in bepaalde gevallen zelfs resulteren in permanente schade. Het bleek dat in het bijzonder gebruikers van Adobe Premiere Pro door dit probleem werden getroffen. In de meeste gevallen ontstond het probleem toen gebruikers de audio-instellingen van videoclips aan het bewerken waren.

Premiere Pro, MacBook Pro
De Update van Premiere Pro voorkomt audio problemen op de MacBook Pro (klik/tap voor groter)

Adobe was op de hoogte van het probleem

Adobe adviseerde eerder om de microfoon van de MacBook Pro uit te schakelen in Premiere Pro.  Dat kon je doen door Geen input te selecteren onder Voorkeuren > Audiohardware > Standaardinvoer. Desondanks bleef het probleem voor sommige gebruikers onopgelost.

Onlangs meldde Adobe gebruikers op zijn support-forum dat het op de hoogte was van het probleem en werkte aan een oplossing. Dit probleem is nu blijkbaar opgelost, want het bedrijf heeft de versie 13.0.3-update gepusht naar Premiere Pro-gebruikers via de Creative Cloud-app.

De release-opmerkingen omtrent het probleem waren vrij summier:

Er zijn problemen met Premiere Pro opgelost, die de interactie tussen ruis verminderen en mogelijke gevolgen minimaliseren.

Adobe adviseert alle gebruikers om hun software bij te werken. Er wordt echter geen woord gerept over hoe getroffen gebruikers mogelijk worden gecompenseerd voor schade aan hun Macs.

Als gevolg van de bug kreeg bijvoorbeeld een gebruiker in Canada in de Apple Store een rekening van 600 dollar gepresenteerd voor de reparatie van zijn 2018 15-inch MacBook Pro. Die prijs is zo hoog, omdat Apple  voor een reparatie aan de luidsprekers de hele topcase-assembly moet vervangen. Dit is namelijk één geheel, dat de luidsprekers, het toetsenbord, het trackpad en de batterij bevat.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  doctor_apple

  Niet dat ik nu opeens een voorliefde voor Adobe heb. Maar nu even reality check:

   

  door een pover ontwerp van de MacBook moet om de speakers te repareren de ehele topcase-assembly vervangen worden. Behalve dat dit duur is, is dit super milieu onvriendelijk en eigenlijk valt het in de categorie mongolen-ontwerp … Het is dat ik Apple nog immer een warm hart toe draag dat ik wil spreken van “een zwak ontwerp”. Maar dat is sentiment. Rationeel bezien is het gewoon absurd
  blijkt dat dit probleem ook deels OS gerelateerd is en ik heb hier even een test gedaan met 2 PC’s: de meest luide tonen afgespeeld die ik kon vinden op 2 notebooks (Dell XPS en Lenovo X260) … Sorry, maar ik hoor geen verschil moet voor de test en na de test …
  Bedekken we Apple niet iets te veel met de mantel der liefde … Wat goed is goed, wat slecht is slecht. Vele issues met audio interfaces en de T2, scherm problemen, niet te repareren apparatuur, alsmaar duurder geworden en elke keer hoor ik het riedeljte: “kinderziektes”, “kan iedereen overkomen”, “Apple is zijn tijd ver vooruit, dus problemen horen erbij”. Dan kijk ik bij de concurrentie en zie ultra platte notebooks, met 14 uur batterij duur, USB connectoren en Thunderbolt aansluitingen en soms zelfs Ethernet, 4K schermen in kleine notebooks, touch screens op notebooks, ePaper toetsenborden op notebooks en sinds enkel dagen zelfs een opvouwbare telefoon van Samsung .. In vergelijking daarmee is Apple een zuinige krent met veel gevoel voor esthetiek maar minder en minder voor functie en nog veel minder gevoel voor kwaliteit …

  Er zijn automerken in het verleden geweest die flinke klappen kregen door prul te leveren … Vrees dat Apple evenzeer hardleers is … Vooralsnog slikt het publiek het nog (redelijk) … Maar ik neem met stijgende verbazing waar het aantal problemen, zelfs in mijn (voornamelijk Apple) omgeving en het gemak waarmee men het afdoet dat het bij de “buren” allemaal slechter is. Zonder overigens recente ervaring(en) in geval van reparatie of problemen.

  Heb die ervaringen wel en was nadien ietwat overdonderd … Daar kan Cupertino in sommige gevallen een voorbeeld aan nemen … Ben blij dat de update de problemen verhelpt, maar ze hebben feitelijk een workarround moeten implementeren voor Falende Apple hardware (en software). Dit begint toch echt de omgekeerde wereld te worden …

 • Profielfoto
  Vroegah

  Amen !! Doctor

 • Profielfoto
  dakdekker

  @doctor_apple

  Dus als ik het goed begrijp? Koop je een auto die 120 km/h kan, dan ga je tanken in een benzine station die er een additief in doet waardoor je auto 180 km/h haalt. Je trapt door de remmen omdat deze die snelheid niet aankunnen en rijdt op een boom en de auto is prul??

  Rare stelling, niet? Of had de autobouwer dit moeten voorzien?

 • Profielfoto
  ricjuh

  dakdekker op 25 februari 2019 17:06
  @doctor_apple

  Dus als ik het goed begrijp? Koop je een auto die 120 km/h kan, dan ga je tanken in een benzine station die er een additief in doet waardoor je auto 180 km/h haalt. Je trapt door de remmen omdat deze die snelheid niet aankunnen en rijdt op een boom en de auto is prul??

  Rare stelling, niet? Of had de autobouwer dit moeten voorzien?

  Ligt aan mij of slaat deze vergelijking de plank volledig mis?