Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 6 februari 2019
Leestijd: 1 minuut

Eve Light Strip: nieuwe lichtslang met HomeKit nu te koop

Eve, voorheen bekend als Elgato, heeft weer een nieuw HomeKit-product op de markt. Het gaat om de Eve Light Strip, een nieuwe lichtstrip met HomeKit ondersteuning. Bovendien is een hub niet vereist.

De Eve Light Strip werd in september aangekondigd en is nu verkrijgbaar. De strip is twee meter lang en kan zowel verschillende tinten wit als kleuren tonen. De lichtopbrengst is met 1800 lumen niet mis. Ter vergelijking: de Lightstrips van Philips Hue komen niet verder dan 1600 lumen.

Eve Light Strip met HomeKit: geen hub nodig

De lichtslang heeft een ingebouwde Wi-Fi-module en daarom is geen hub nodig. Je kunt de Eve Light Strip na het inpluggen meteen met een draadloos netwerk verbinden. Vervolgens is de lichtstrip te zien in de Woning-app van Apple. Door de volledige compatibiliteit met HomeKit doet Siri ook mee.

De slang is twee meter lang en je kunt er maximaal vijf aan elkaar koppelen voor een lengte van 10 meter. Korter knippen is ook geen probleem. Let wel op dat de lichtstrip alleen met Wi-Fi 2,4 GHz (802.11b/g/n) werkt. Met alleen een 5GHz-netwerk in je huis gaat het dus niet werken.

eve light strip
Klik/tap voor groter.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Eve Light Strip heeft een adviesprijs van € 79,95 en is twee meter lang. Een verlengstuk van nog eens twee meter kost € 49,95. De lichtstrips zijn direct bij de fabrikant, maar ook bij diverse retailers verkrijgbaar. Wij vonden ze ook al bij Amac en Coolblue.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eve Light Strip: nieuwe lichtslang met HomeKit nu te koop
Sluiten