Raymon Mens
Raymon Mens App Store 28 februari 2019

EasyJet en Ryanair laten je bagage meten met je iPhone

Vliegen met een budgettopper zoals EasyJet of Ryanair brengt altijd een uitdaging met zich mee. Mag die tas of koffer wel mee met de strikte regels die er voor cabinebagage zijn? Voor je het weet moet je flink bijbetalen. De twee vliegmaatschappijen hebben een slimme oplossing. Met de app op je iPhone en Augmented Reality (ARKit) kun je een koffer alvast thuis meten.

Het is geen garantie, maar je krijgt door de apps van de airlines wel een indicatie of je koffer toch mee aan boord mag of dat je ruimbagage bij moet boeken. De apps werken op een vergelijkbare manier en het meten lukt vrij aardig.

Bagage meten met je iPhone en ARKit

EasyJet en Ryanair lijken alle twee gebruik te maken van dezelfde software. Wij hebben de app van Ryanair geprobeerd en hoewel het even wennen is, werkt het scannen goed. Je plaatst je koffer in een vrijstaande, rechte positie, kiest in de app welk formaat je wil scannen en loopt langs de voor-, zij-, boven- en onderkant van je tas of koffer. De app zal deze met ARKit meten en komt met uitsluitsel of deze mee mag als handbagage.

Het is belangrijk dat de koffer of tas zo recht mogelijk staat. Wij hadden in eerste instantie een rolkoffer wat schuin staan, waardoor het scannen fout ging. De app gaf aan dat de koffer te groot was, maar dat was duidelijk niet het geval. Toen de koffer recht werd gezet, werkte het wel nauwkeurig.

EasyJet Ryanair bagage scannen iPhone
Klik/tap voor groter.

Bij EasyJet en Ryanair, iPhone 6s of nieuwer

De apps van EasyJet en Ryanair maken gebruik van ARKit. Dat wil zeggen dat een iPhone 6s, iPhone SE of nieuwer vereist is. Je kunt ook je bagage scannen met een iPad van minimaal de 5e generatie of iedere iPad Pro.

[Update: OMT-lezer Tim laat ons weten dat KLM deze functie ook al enige tijd in zijn app heeft geïntegreerd]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EasyJet en Ryanair laten je bagage meten met je iPhone
Sluiten