Bowers & Wilkins komt met twee AirPlay 2-receivers

Door: Raymon Mens - 0 reacties
bowers & wilkins AirPlay 2

Door de lancering van AirPlay 2 staat Apple’s systeem voor draadloze audio en videostreaming terug op de kaart. Steeds meer fabrikanten haken aan en AirPlay komt zelfs naar televisies. Ook het high-end audiomerk Bowers & Wilkins is aan boord en komt binnenkort met receivers die AirPlay 2 ondersteunen.

Het gaat om de B&W Formation Audio en B&W Formation Duo. De Formation-lijn is een nieuwe productgroep binnen het assortiment receivers van de fabrikant. Naast AirPlay 2 zijn de receivers ook te bedienen met een app.

Bowers & Wilkins Formation: 5 nieuwe producten

Details zijn nog erg schaars, omdat Bowers & Wilkins de receivers nog niet op zijn website heeft staan. Apple maakt op zijn pagina met AirPlay 2-hardware echter al wel melding van de aankomende producten. De Formation-serie van B&W zal in totaal uit vijf producten bestaan. Naast de Formation Audio en Duo komt er ook een Formation Bar, Formation Wedge en Formation Bass. Of al die andere producten ook ondersteuning voor Apple’s standaard voor draadloze audio krijgen is op dit moment nog onduidelijk.

bowers & wilkins
Klik/tap voor groter.

Apple werkt al lange tijd samen met B&W. De fabrikant maakte in de tijd van de iPod al speakers met dock, zoals de inmiddels iconische Zeppelin. Die is nu nog steeds verkrijgbaar als draadloze versie, maar ondersteunt alleen de oude variant van AirPlay. (Zie ook → AirPlay 2: alles over Apple’s nieuwe standaard voor audio)

Reacties

0 reacties