België: Telenet en Base komen met ‘onbeperkte’ mobiele data

Door: Raymon Mens - 9 reacties
telenet

In Nederland is onbeperkte mobiele data al een tijdje terug van weggeweest. T-Mobile en Tele2 hebben alle twee unlimited-abonnementen die met wat haken en ogen ook dichtbij echt onbeperkte data komen. In België komen ook steeds meer providers met onbeperkte data, maar wel met een twist.

Orange was in 2018 de eerste Belgische provider die een abonnement met ‘onbeperkte’ mobiele data op de markt bracht. Er waren wel wat beperkingen, zoals 20GB data op volledige snelheid en daarna een flink verlaagde snelheid. Telenet en Base houden dit model ook aan.

Unlimited data bij Telenet en Base

Het nieuwe mobiele abonnement van Telenet heet Kong Unlimited. Voor 43 euro per maand biedt het onbeperkt bellen, sms’en en internet. Er is echter wel een fair use policy van 20 GB per maand. Wanneer de gebruiker dit overschrijdt, wordt een ‘actie van de klant gevraagd’ en/of verlaagt de provider de snelheid naar 512kbit/s. Wat die actie van de klant precies is, wordt niet duidelijk. In de EU kan 16GB worden gebruikt en kost voor iedere extra gigabyte 0,54 cent.

Base -een dochterbedrijf van Telenet- heeft een vergelijkbaar abonnement. Base Unlimited kost 40 euro per maand en biedt onbeperkt bellen, sms’en en internet. Ook hier geldt een fair use policy, maar nu van 25 GB per maand. Klanten kunnen in de EU 20GB gebruiken en iedere extra gigabyte kost 0,54 cent. Base zet klanten die momenteel meer dan 40 euro per maand betalen vanaf 11 februari automatisch over naar dit abonnement.

Base
Klik/tap voor groter.

Andere voorwaarden dan in Nederland

De voorwaarden voor unlimited data zijn bij Belgische provider fundamenteel anders dan bij Nederlandse telecombedrijven. Waar T-Mobile en Tele2 abonnees met onbeperkt 4G een datalimiet van 5GB per dag geven, dat steeds met 1GB aan te vullen is, houdt men in België vast aan een harde fair use policy. Het ‘onbeperkt’ deel zit ‘m in dat er geen kosten zijn voor het buiten je bundel gaan. De snelheid wordt gewoon verlaagd.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  IanBauters

  Proximus doet dit ook al even met XL Unlimited hoor!

 • Profielfoto
  Martin0403097

  We prijs van data buiten bundel in de eu is slechts 0,0054 inplaats van 0,54

 • Profielfoto
  gipsman

  Onbeperkt-Unlimited is marketing. Vreemd dat mensen dit aanschaffen wanneer ze tegelijk zien dat het 20GB is.

 • Profielfoto
  tonnert

  Inderdaad, terug van weggeweest. Mijn vrouw heeft nog een onbeperkt 3G abonnement bij Ben. Dat is echt onbeperkt en snel genoeg om een avondje te Netflixen op de iPad als we op de volkstuin zijn.

 • Profielfoto
  App69

  tonnert op 9 februari 2019 11:23
  Inderdaad, terug van weggeweest. Mijn vrouw heeft nog een onbeperkt 3G abonnement bij Ben. Dat is echt onbeperkt en snel genoeg om een avondje te Netflixen op de iPad als we op de volkstuin zijn.

  Geloof ik niks van.

  Met erbarmelijke kwaliteit misschien. En dan nog.

 • Profielfoto
  xaddict

  Dat hele “buiten Nederland/België heb je minder GB dan erin” is weer een fijne adder in het gras die al die kutproviders hebben genomen. Dáár heeft Neelie al die tijd voor gewerkt zeker?

 • Profielfoto
  yasser

  Verbruik in België: Eens het verbruik een volume van 20 GB/maand overschrijdt, kan een actie van de klant gevraagd worden om verder te kunnen blijven surfen gedurende de rest van de aanrekeningsperiode en/of kan Telenet de mobiele internetsnelheid verlagen tot 512 kbps

   

  hmmm best vaag, wat bedoelen ze daar mee?

 • Profielfoto
  yasser

  En wanneer je een WIGO Unlimited hebt, kan je tot 100GB 4G gaan

 • Profielfoto
  gsmaster

  Bij Telenet moet je er wel rekening mee houden dat ze een keer of 3 per jaar hun prijzen de lucht in jagen.