BBC en Discovery beginnen een Netflix voor natuurfilms

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Er valt op het gebied van streamingdiensten straks echt wat te kiezen. Netflix krijgt niet alleen concurrentie van Apple en Disney, maar ook van de BBC en Discovery. Deze partners komen naar verluidt snel met een dienst voor natuurfilms en -documentaires.

Volgens The Financial Times staat de lancering nog voor de eerste helft van 2019 gepland. De dienst zou wereldwijd beschikbaar zijn, behalve in de UK en China. Technisch gezien zou de BBC de dienst uitbaten en Discovery zou al zijn documentaires en film beschikbaar stellen.

Grote bibliotheek met bekend werk

Naast Discovery zouden ook Animal Planet, Discovery Channel en Science Channel veel content beschikbaar stellen. Werk van de legendarische David Attenborough, de man die de natuurdocumentaire zo ongeveer heeft uitgevonden, ontbreekt naar verluidt niet. Wat de maandelijkse kosten voor de dienst zijn, is nog niet bekend. Ook is niet bekend of er nieuwe, exclusieve content voor de dienst gemaakt wordt, of dat er alleen reeds geproduceerde content te zien zal zijn.

Steve Irwin Netflix
Crocodile hunter Steve Irwin bingen op zondag? Het is straks waarschijnlijk mogelijk – Klik/tap voor groter.

Leegloop Netflix

Of natuurdocumentaires nu wel of niet je ding zijn, de lancering van deze dienst heeft ook gevolgen voor het aanbod op Netflix. De BBC en Discovery geven veel van hun natuurfilms nu in licentie aan de streamingdienst, maar zullen hier waarschijnlijk mee stoppen. Dat zorgt voor een verdere verschraling van het aanbod op Netflix. Een onvermijdelijk gevolg van fragmentatie.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Absrnd

  Joehoe !, lang leve de versnippering:)

   

  Even serieus, het is jammer dat ze niet proberen om samen te werken :/

   

  Ook jammer is dat hoewel ik vroegah veel series keek, is er tegenwoordig niet veel meer aan, er wordt te veel beelden aan elkaar geknipt om een drama verhaal te vertellen die er niet zijn, en altijd dat wijzende vingertje, hoe we het klimaat en de natuur slopen:(

 • Profielfoto
  .Robin

  BBC en Discovery beginnen een Netflix voor natuurfilms

  pornhub.com ??

 • Profielfoto
  xaddict

  “verdere verschraling”

  Laten we ons er pas zorgen over maken als televisie weer aantrekkelijker wordt dan streaming. Want dan is gewoon weer gebleken dat de consument altijd de dupe is van kapitalisme.