Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 13 februari 2019

Online back-ups met Backblaze worden duurder

Online back-ups van je Mac met Backblaze maken wordt duurder. Het onder Mac-gebruikers geliefde platform kondigt een zeer kleine prijsstijging aan. De maandelijkse betaling per computer stijgt in maart van 5 naar 6 dollar. Dit is de eerste prijsverhoging sinds de dienst meer dan tien jaar geleden begon.

De prijs per jaar gaat ook omhoog van 50 naar 60 dollar. Wie een abonnement voor twee jaar neemt, is straks 110 dollar kwijt. Voorheen was dat 95 dollar. Deze prijzen zijn inclusief onbeperkte opslag voor één Mac en PC en alle externe harde schijven die ermee verbonden zijn.

Backblaze verklaart prijsverhoging

Volgens Backblaze is de prijsverhoging gerechtvaardigd omdat de dienst de afgelopen jaren aanzienlijk beter is geworden. Zo zijn er geen limieten meer voor back-ups. Voorheen was er een limiet van 4GB per bestand. Nu is er echter geen limiet meer op de bestandsgrootte. Virtuele machines of schijfkopieën worden ook opgeslagen. Daarnaast is onlangs een forse snelheidsverhoging in de dienst doorgevoerd.

Backblaze datacenter
Klik/tap voor groter.

Bestaande klanten worden ook getroffen door de prijsverhoging. Backblaze geeft bestaande klanten echter de mogelijkheid om hun abonnement voor de oude prijs te verlengen. Je koopt dan 12 maanden voor de oude prijs van 50 dollar. Als je geen actie onderneemt, val je vanzelf onder de nieuwe prijzen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Online back-ups met Backblaze worden duurder
Sluiten