‘Apple Watch meet vanaf volgend jaar ook je slaap’

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Wat is de volgende stap voor de Apple Watch? Je slaap meten, zegt de doorgaans goed ingelichte Bloomberg-reporter Mark Gurman. Heel logisch, want voor een gezond leven is niet alleen voldoende beweging nodig, maar ook slaap.

Apple zou een functie testen die de kwaliteit van je slaap kan meten. Bij positieve resultaten komt de functie in 2020 naar de wearable. In welke fase de ontwikkeling van de slaaptracker voor Apple Watch zich op dit moment bevindt is nog onduidelijk, maar de tests lopen volgens Gurman al een aantal maanden. Ze worden naar verluidt op locaties in de buurt van Apple’s hoofdkantoor uitgevoerd.

Slaaptracker Apple Watch: langverwachte functie

De Apple Watch is een van de weinige wearables die je slaap niet meet. Concurrenten Fitbit, Withings en Garmin hebben een dergelijke functie al jaren. Voor Apple’s wearable was de acuuduur altijd een probleem. Meer dan een dag ging de accu niet mee en de meeste gebruikers laden hun slimme horloge in de nacht op.

Inmiddels is het mogelijk om de Apple Watch anderhalve dag zonder opladen te gebruiken. Als Apple dit jaar een serieuze verbeterslag in de accuduur weet te maken, kan een slaaptracker volgend jaar wel eens realiteit worden. Het bedrijf uit Cupertino heeft de benodigde technologieën door de recente overname van slaaptracker Beddit bovendien al in huis.

Met losse apps nu al mogelijk

Wil je niet wachten en nu al je slaap met het slimme horloge van Apple meten? Met bijvoorbeeld de gratis app Sleep++ kan het al. Je zult je Apple Watch dan wel op een ander moment dan tijdens het slapen moeten laden. Na het opstaan meteen even een half uurtje op de lader zorgt er vaak voor dat je de dag zonder problemen doorkomt.

Apple Watch slaap
Klik/tap voor groter.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  sedikit

  Het wordt steeds gekker. De mens laat zich meer en meer leiden door getalletjes. Wat wordt je daar “wijzer ” van? Helemaal niets!!

 • Profielfoto
  Yosemite

  Slaaptrackers zijn toch klinkklare onzin, of niet? Buiten dat, wanneer moet je dan nog je Apple Watch opladen?. Ik doe dat nu ’s nachts.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Slaaptrackers zijn geen onzin en het meten van slaap is echt een wetenschap. Zelf slaap ik met een CPAP en die meet ook heel veel van je slaap. De longarts haalt daar echt enorm veel gegevens uit die van belang zijn voor mijn gezondheid.

  Cijfers zijn geen fetisjisme, maar weten is gewoon echt weten. Vooral bij zoiets belangrijks als slaap is weten wat er gebeurt van belang. Omdat ik er zelf niet bewust bij kan zijn, is een apparaat dat meet wel handig.

 • Profielfoto
  sedikit

  @Poezenbeest,

  “Cijfers zijn geen fetisjisme, maar weten is gewoon echt weten. Vooral bij zoiets belangrijks als slaap is weten wat er gebeurt van belang. Omdat ik er zelf niet bewust bij kan zijn, is een apparaat dat meet wel handig.”

  Hoezo handig? Wat ga je er dan mee doen?  Je bent je er zelfs niet van bewst!! Wil je ook weten hoe de stand van je grote teen staat, als je slaapt? Of je een loopneus hebt?  Wanneer je op welke zij je gelegen het? Wil je ook weten hoe vaak je adem haalt in een uur? Allemachtig, wat wordt het leven saai met dit soort kleine weetjes! Flauwe kul. Zo!

 • Profielfoto
  sedikit

  “Bewerk” bestaat hier niet. Dan maar zo:

  ….niet van bewst, moet zijn ….niet van bewust

  …..je gelegen het, moet zijn….je gelegen hebt.

  Deze schrijffout helemaal zelf ontdekt! Zonder Apple Watch! 😊

   

 • Profielfoto
  olaf191

  Ben nieuwsgierig hoe ze dat gaan klaarspelen…mijn Watch is tegen de avond plat.  Wanneer opladen ?

 • Profielfoto
  Q-collective

  Ik gebruik nu een Oura ring voor mijn sleep tracking en het werkt bijzonder goed. Ik heb vier generaties gewacht op sleep tracking op de Apple Watch, maar die behoefte is nu vervult. De series 5 moet wel echt goed worden wil ik hem overwegen. Ik kijk nu bijvoorbeeld uit naar communicatie met fitness apparatuur. Die bestaat al, maar de meeste sportscholen hebben verouderde spullen die dit niet kennen. De meerwaarde is dus nul.

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Een paar reacties vind ik ronduit kortzichtig en getuige van weinig inlevingsvermogen. Mijn lief snurkt. Na een tijdje zijn we daar toch eens achteraan gegaan. Blijkt ze stevige apneu te hebben. Haar adem stopt er 40 keer per uur mee.
  Als een apple watch indicaties van iets dergelijks kan meten is dat geweldig nieuws.
  Door slecht slapen slijt je sneller rust je niet uit, is er voortdurend stres en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Voor hen die geen watch met slaap tracker willen, misschien zingt je hond een liedje voor je…

 • Profielfoto
  AT024

  Ja maar niet Nederland zeker. Terwijl wij volle prijs betalen

 • Profielfoto
  SvS

  Only in USA, of course … en 5 jaar later in NL of helemaal niet. Sure…

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik kan mijn Apple Watch 3 voor 2.5 dagen gebruiken (als ik heel goed mijn best doe misschien 3 dagen).

 • Profielfoto
  AT024

  farl4web op 27 februari 2019 08:40
  Ik kan mijn Apple Watch 3 voor 2.5 dagen gebruiken (als ik heel goed mijn best doe misschien 3 dagen).

  Ik ook. Al sik hem actief gebruik dan 2 dagen. Als ik allene tijd van aflees en nog wat simpele dingen dan 3 dagen. Mijn vorige apple watch series 3 ging makkelijker 3 dagen mee dan de series 4. Dit is wel off topic maar ik dacht ik reageer even op je

 • Profielfoto
  monty python

  Hij laadt ook zeer snel op, je kan hem gerust opladen tijdens ontbijt. Enig probleem dat ik zie is huidirritatie door constant dragen. Had ik met gewone horloges ook als ik ze vergat uit te doen ‘s nachts.

 • Profielfoto
  AT024

  monty python op 27 februari 2019 09:58
  Hij laadt ook zeer snel op, je kan hem gerust opladen tijdens ontbijt. Enig probleem dat ik zie is huidirritatie door constant dragen. Had ik met gewone horloges ook als ik ze vergat uit te doen ‘s nachts.

  Dan weet je waar het aan ligt he. Niet aan je apple watch. Dus sn8s niet vergeten uit te doen

 • Profielfoto
  monty python

  Klopt maar om slaap te meten zou dat wel moeten. Al viel het mee die paar keer dat ik het per ongeluk deed met de AW. Het bandje is daarvoor toch voorzien blijkbaar.