Nieuwe details over Netflix-concurrent Apple (met een twist)

Door: Raymon Mens - 2 reacties
Apple Video Netflix style

Er zijn nieuwe details over Apple Video, de Netflix-concurrent van Apple, opgedoken. Volgens CNBC wordt het grootste deel van de dienst gratis voor gebruikers van Apple-apparaten zoals de Apple TV, iPhone, Mac en iPad.

Apple zou echter ook integratie met andere populaire streamingdiensten plannen, maar dat loopt niet soepel. Er zouden nog geen deals zijn. Ondertussen zijn volgens Bloomberg een groot aantal celebrities uitgenodigd voor een launch event op 25 maart. Die datum kwam al eerder naar boven.

Apple Video: Netflix-concurrent, maar ook niet

De meer dan 30 series die Apple zelf produceert zijn volgens de Amerikaanse televisiezender CNBC straks gratis te zien via een Apple Video-app op iOS, iTunes en Apple TV. Apple zou de app echter ook een gidsfunctie geven en content van Netflix en HBO samen willen voegen in één dienst. Zo heb je niet alleen het (gratis) aanbod van Apple, maar ook alles van andere streamingdiensten op één plaats. Dit duidt erop dat Apple niet heel hard met andere diensten wil concurreren… Of gewoon niet genoeg eigen content heeft en dus noodgedwongen met partners werkt.

Netflix en HBO hebben de uitgestoken hand van Apple overigens nog niet geaccepteerd. Naar verluidt is het bedrijf uit Cupertino dichtbij een deal met HBO, maar ziet Netflix het niet zitten. De populaire streamingdienst sneed zijn abonnementen eerder al los van de App Store en iTunes. Het is niet meer mogelijk om een abonnement via de Netflix-app voor iOS af te sluiten. De reden in simpel: Netflix wil de commissie van 15 procent die Apple rekent niet betalen.

Apple TV Apple Video Netflix
Klik/tap voor groter.

Launch event op 25 maart

Of Netflix nu wel of niet aanhaakt, de plannen van Apple lijken vast te staan. Het Amerikaanse zakenblad Bloomberg weet te melden dat diverse beroemdheden vandaag een uitnodiging hebben ontvangen voor een evenement op 25 maart, waar Apple Video gelanceerd zal worden. Onder andere actrices Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner en sterproducer J.J. Abrams zijn uitgenodigd. Toevallig zijn dit ook allemaal namen die series aan het produceren zijn voor Apple. (Zie ook → Deze 30 series zijn straks te zien op Apple’s streamingdienst)

J.J. Abrams Apple Video
Klik/tap voor groter.

12

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  erwin33

  Gratis is niets. Zullen wel commercials tussen zitten dan. Hopelijk wel een Chromecast functie op de app.

 • Profielfoto
  polansky

  erwin33 op 14 februari 2019 14:34
  Gratis is niets. Zullen wel commercials tussen zitten dan. Hopelijk wel een Chromecast functie op de app.

  Gratis inderdaad niets, maar advertenties werken niet meer en Apple is niet gek. Jouw kijk- en surfgedrag is goud waard en om dat te achterhalen bieden ze je graag een hoop ‘gratis’ informatie aan…

  Apple is niet roomser dan de Paus en geen haar beter dan Microsoft of Google. Data is BIG money.