Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 februari 2019

‘Apple Pro Display wordt grootste ooit met 6K-resolutie’

Dit jaar komt een nieuwe Mac Pro op de markt en wil Apple ook een eigen Pro Display gaan maken. Momenteel moeten we het doen met 4K- en 5K-schermen van LG, maar die vallen niet bij iedereen in de smaak. Apple’s eigen scherm wordt naar verluidt groter dan ooit en krijgt een zeer hoge resolutie.

Het Apple Pro Display zou een resolutie van 6K (6144×3160 pixels) krijgen. Het wordt tevens Apple’s grootste scherm ooit, want het meet naar verluidt maar liefst 31-inch. Apple’s Thunderbolt Display, dat twee jaar geleden verdween, was 27-inch en had een resolutie van slechts 2560×1440 pixels.

6K Apple Pro Display voor Mac Pro

De resolutie van 6K zal vooral video-professionals erg aanspreken. Ze kunnen zo 4K-projecten op volledige resolutie bekijken, terwijl er toch nog ruimte is voor tools en een timeline. Momenteel vereist deze workflow nog twee 4K-schermen naast elkaar, maar met een 6K-scherm is één monitor voldoende.

Een scherm met een resolutie van 6144×3160 pixels brengt wel een technische uitdaging met zich mee. Momenteel ondersteunt Thunderbolt 3 een maximale resolutie van 5120×2880 pixels per scherm. Apple zal de poort moeten upgraden om een extern 6K-scherm aan te sturen.

Mac Pro Apple Pro Display
Klik/tap voor groter.

Later in 2019 verwacht

Dit gerucht komt van de goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo. Hij zegt ook dat de nieuwe Mac Pro met Apple Pro Display in het laatste kwartaal van 2019 wordt verwacht. Misschien toont Apple tijdens WWDC 2019 alvast een voorproefje van de nieuwe computer voor de veeleisende professional. Het zou in ieder geval hoog tijd zijn, want de huidige Mac Pro is sinds december 2013 niet meer geüpdatet en heeft door zijn Thunderbolt 2-poorten nog geen ondersteuning voor 5K-schermen.

Reageer op artikel:
‘Apple Pro Display wordt grootste ooit met 6K-resolutie’
Sluiten