Apple Pay komt naar vier nieuwe banken in België

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Tot grote jaloezie van Nederlanders, kreeg België op 28 november 2018 de beschikking over Apple Pay. Bij de lancering werkte de betaaldienst maar bij één grote bank, namelijk BNP Paribas Fortis. Nu worden er vier nieuwe banken toegevoegd.

Apple meldt op zijn eigen website dat Apple Pay binnenkort ook werkt bij Bunq, Buy Way, N26 en Revolut. Opvallend is dat grote banken zoals Argenta, Belfius en KBC ontbreken. Of en wanneer zij de betaaldienst voor iPhone, Mac en Apple Watch gaan ondersteunen is nog onbekend.

Uitbreiding Apple Pay België

Dat Apple Pay slechts bij een bank in België werkte, klopt strikt gezien niet helemaal. BNP Paribas Fortis heeft naast zijn eigen merk ook een aantal submerken zoals Fintro en Hello Bank. Ze vallen echter allemaal onder de BNP Paribas Fortis-groep.

De nieuwe banken zijn zelfstandige bedrijven en geen subwerken van BNP. Drie banken die Apple Pay in België gaan ondersteunen zijn ‘mobile first’ banken. Bunq, N26 en Revolut hebben geen kantoren, maar wel een app. Buy Way is een beetje vreemde eend in de bijt. Dit is een traditionele kredietverstrekker die ook eigen credit cards van MasterCard uitgeeft. Apple zegt dat de vier banken binnenkort ondersteuning voor Apple Pay bieden, maar noemt niet wanneer precies.

N26 Apple Pay België
Klik/tap voor groter. Afbeelding: N26

Apple’s betaaldienst is een succes

Belgen blijken snel warm te lopen voor Apple’s betaaldienst. Eind januari waren er al 150.000 actieve gebruikers en dat aantal groeit stevig door. Google Pay, dat ook in Belgie beschikbaar is, wordt ondersteund door twee grote banken -BNP en KBC- maar heeft volgens de meest actuele schattingen slechts 35.000 gebruikers.

Ook Hello Bank, een mobile first bank die onderdeel is van de BNP Paribas Fortis-groep, ziet sinds de lancering van Apple Pay een sterke groei in het aantal gebruikers. Sinds de lancering van Apple’s betaaldienst worden er maar liefst drie keer meer rekening geopend. Er is op diverse momenten een wachtrij omdat alle aanvragen niet tegelijk in behandeling genomen kunnen worden. (Zie ook → Apple Pay is Google Pay in België ruimschoots voorbij)

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  mrchablis

  Banken die geen mens kent in België…..

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Misschien even voor de Belgen: overal waar je kan betalen met de NFC-chip van je bankkaart, kan je ook betalen met ApplePay. Je hoeft dus niet op een ApplePay-sticker te letten.

  Het werkt met andere woorden zo goed als overal.

 • Profielfoto
  yasser

  Nog nooit van die banken gehoord maar goed….

 • Profielfoto
  UtregCity

  En ook fijn voor de Belgen, Apple Pay werkt ook (bijna) overal in Nederland!:-)

 • Profielfoto
  Usain

  Heb ook een N26 rekening. Best wel een fijne bank. Beter komt Apple Pay snel naar Nederland.

 • Profielfoto
  VxP

  Natuurlijk ontbreken de logge gevestigde namen, evenals in Nederland. Die denken volgens het principes “bank voorop” en “lekker zelf dure systeempjes bedenken”. De klant is daar enkel een portomonee.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Nog NOOIT van die banken gehoord, maar soit! Hopelijk volgen snel de grote banken!

 • Profielfoto
  iMakker

  Welke banken??

  Bestaan die wel?

 • Profielfoto
  yasser

  Ik wacht nog steeds op Belfius #zucht

 • Profielfoto
  LucM

  Heb een aantal vrienden met een Revolut rekening, online bank die vooral handig is in landen met andere valuta (geen last van koersen). Betekent dat zij Apple Pay kunnen gebruiken in Nederland? Revolut is Brits geloof ik, dus kan dit dan enkel voor hun Belgische klanten zijn?

 • Profielfoto
  Dave Van Cauwenberghe

  BuyWay is een goede evolutie want die leveren de Prepaid MasterCards voor Fortis, Fintro & Hello Bank!

 • Profielfoto
  gipsman

  KBC zucht!

 • Profielfoto
  xaddict

  #ZUCHT is nu geclaimd door OMT denk ik 😛

 • Profielfoto
  Dave Van Cauwenberghe

  Wel vreemd dat Bunq beschikbaar is in BE maar niet in NL..

 • Profielfoto
  Marvandd

  Dave Van Cauwenberghe op 19 februari 2019 18:13
  Wel vreemd dat Bunq beschikbaar is in BE maar niet in NL..

  Jawel hoor, werkt als een trein. Zoek even de workaround op hun community. Kost je 3 minuten en je hebt het werkend

 • Profielfoto
  steveb

  4 klanten hebben elk hun eigen bank

  dat terwijl kbc als een van de eerste banken werd aangekondigd 2 weken voor apple pay in belgie was

 • Profielfoto
  Dave Van Cauwenberghe

  Marvandd op 19 februari 2019 19:12

  Dave Van Cauwenberghe op 19 februari 2019 18:13
  Wel vreemd dat Bunq beschikbaar is in BE maar niet in NL..

  Jawel hoor, werkt als een trein. Zoek even de workaround op hun community. Kost je 3 minuten en je hebt het werkend

  Op een officiële manier dan.. De NL banken mogen wel eens overstag gaan.. Ik kan eens zeggen dat het voor een keer voordelig is om Belg te zijn want ik heb bij Hello Bank een rekening geopend haha. Ze hebben een goede timing, Apple Pay + €50 welkomstgeschenk:)

 • Profielfoto
  Kippewit

  Bunq, Buy Way, N26 en Revolut

  Nog nooit van gehoord. Ben zelf bij Argenta en verwacht niet dat die ooit op de kar gaan springen. Hebben zelfs nog geen kaarten met contactloos betalen…

 • Profielfoto
  Rhapsody

  Apple Pay via de Bunq omweg werkt nog steeds, als je tenminste een Bunq rekening wilt.

  DuckDuckGo op de termen ‘Bunq’, ‘Love’ en ‘Apple Pay’

   

  Your mileage may vary..

 • Profielfoto
  gipsman

  Apple Pay geactiveerd!

  Een welgemeende sorry aan het NL volk, maar ik heb net Apple Pay geactiveerd bij de Hello Bank (BE). Ik heb die bank niet nodig, want zit bij een andere, en helemààl overstappen is te veel van het goede. Het is dus maar een experimentje. Je moet wel door hoepels springen voor het zover is (ca. 1 maand), hm, digitaal gaat niet altijd sneller dan het bankkantoor. Minpunt is vind ik toch: onderling betalen bv. vrienden, familieleden lukt niet ( in USA wel), en dat kan dan wel met een locale app als Payconic of Paypal of gewoon via de mobiele app van de bank. Of mis ik de functie? Maar ach, betalen is zo zelden leuk.

 • Profielfoto
  helaba77

  lijkt sinds vandaag ook beschikbaar bij revolut in België. Waar blijft N26?