Apple-fan Karl Lagerfeld op 85-jarige leeftijd overleden

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Ontwerper, fotograaf, regisseur en stijlicoon Karl Lagerfeld is vandaag op 85-jarige leeftijd overleden (1933-2019). Wij blikken niet terug op zijn leven, zijn werk, zijn uitspraken of zijn kleermakerskunsten. We zullen wél stilstaan ​​bij zijn grote voorliefde voor Apple en tech.

2004 en 2007: de iPod-tempel van Karl Lagerfeld

Lagerfeld kwam in 2004 voor het eerst in het nieuws met een accessoire voor een Apple-product. Hij was groot fan van de iPod en had er maar liefst 70 in huis. Probleem was dat Herr Lagerfeld nogal veel onderweg was en graag zijn muziek meenam. In 2004 waren er nog geen streamingdiensten, dus ontwierp hij een koffer waarin maarliefst 12 van zijn meest geliefde iPods vervoerd konden worden.

Uiteindelijk bleek zo’n karige selectie iPods niet genoeg, waardoor Karl besloot om hulp in te roepen van de kofferexperts bij Louis Vuitton. Zij fabriceerde de ultieme mobiele iPod-tempel. De koffer was uiteraard extravagant en gemaakt van hoogwaardig leer. Koperen sluitwerk werd aangevuld met een interieur van rood microfiber. Zo was er ruimte voor Lagerfeld’s 20 meest favoriete iPods en één oplader. De koffer had ook een JBL speakerset, aangesloten op een iPod dock. Een aardig staaltje gadget-porno.

Karl Lagerfeld iPod tempel
Klik/tap voor groter.

2011: een iPad voor Lady Gaga

De Duitse modeontwerper bracht veel tijd door in Frankrijk en schoof in 2011 aan bij de talkshow Grand Journal. Daar maakte hij met zijn met goud bedekte iPad een foto van de ook aanwezige Lady Gaga. En omdat mother monster zo onder de indruk was van de iPad, gaf hij deze aan de zangeres. We kunnen slechtere voorbeelden van product placement bedenken.

Karl Lagerfeld Lady Gaga iPad
Klik/tap voor groter.

2014: vooraan voor de Apple Watch

Ook nieuwe Apple-producten konden rekenen op de interesse van Karl Lagerfeld. De mode-ontwerper was op uitnodiging van Apple in een van de winkels in Parijs die de wearable verkocht. Hij liet zich samen met onder andere Anna Wintour, Jony Ive en Marc Newson fotograferen. Uiteraard zocht hij ook een Apple Watch uit, die hij trouw zou dragen.

Karl Lagerfeld Apple Watch 001
Klik/tap voor groter.
Karl Lagerfeld Apple Watch 002
Klik/tap voor groter.

2015-2019: altijd een Apple Watch

Karl was niet zo van de sociale netwerken. Maar via het Instagram-account van zijn voormalig bodyguard kregen we regelmatig een kijkje in het leven van Herr Lagerfeld. Hij had vaak een iPhone in zijn hand en vrijwel altijd een Apple Watch om. Apple maakte zelfs een gouden schakelbandje, speciaal voor de modeontwerper.

Karl Lagerfeld Apple Watch
Klik/tap voor groter.

2011-2019: voorstander van werken op de iPad

Veel ontwerpers zijn gek op de iPad en Karl Lagerfeld was geen uitzondering. In een gesprek met Vogue zei de Duitse ontwerper al lange tijd ontwerpen te maken op zijn iPad. Het decor voor een modeshow dat hij in de zomer van 2015 voor Chanel maakte, was misschien wel het hoogtepunt. De ontwerper zei er een jaar aan gewerkt te hebben, vrijwel alleen op zijn iPad.

Karl Lagerfeld Chanel 2015
Klik/tap voor groter.

Rust in vrede, Herr Lagerfeld.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  iDarwin

  Rust in vrede

 • Profielfoto
  sedikit
 • Profielfoto
  ro_me

  de Kermis-look en kampers-mode.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  ro_me op 20 februari 2019 08:07
  de Kermis-look en kampers-mode.

  Die kunnen dit vast niet betalen.
  Maar een verdomd mooie collectie heeft hij in de jaren verzameld.