Apple blijft op het groene pad

Door: Night - 3 reacties

Apple heeft vandaag haar Conflict grondstoffen rapport 2018 bij de SEC, een soort Amerikaanse beurswaakhond, ingediend. Het bedrijf deed dit als onderdeel van haar inzet voor leveranciersverantwoordelijkheid.

Het bedrijf uit Cupertino zei dat het “zeer geΓ«ngageerd” is en blijft, om mensenrechten te handhaven in zijn wereldwijde netwerk van leveranciers. Daarnaast is Apple actief om “het welzijn van mensen die betrokken zijn in zijn toeleveringsketen te beschermen en om de plaatsen waar materialen worden aangekocht te beschermen.”

Geen grondstoffen die conflicten financieren

Apple verplicht zichzelf om in zijn producten grondstoffen te gebruiken, die niet direct of indirect gewapende conflicten financieren of gewapende groepen ten goede komen.

Per 31 december 2018 – voor het vierde jaar op rij – heeft honderd procent van de geΓ―dentificeerde smelters en raffinaderijen in de toeleveringsketen van Apple voor alle toepasselijke producten die in kalenderjaar 2018 zijn vervaardigd, deelgenomen aan een onafhankelijke audit van derdenmineralen (“externe controle”) programma voor columbiet-tantaliet (coltan), cassiteriet, goud, wolframiet of hun derivaten, die momenteel beperkt zijn tot tantaal, tin en wolfraam (gezamenlijk “3TG” genoemd).

In 2018 gaf het bedrijf opdracht aan zijn leveranciers om vijf smelters en raffinaderijen die niet wilden deelnemen aan een audit door derden of die anderszins niet aan de vereisten van Apple voor een verantwoorde inkoop van mineralen voldeden, uit de toeleveringsketen te verwijderen. Van de 253 smelterijen en raffinaderijen van 3TG die op 31 december 2018 vaststelden in de toeleveringsketen van Apple te zijn, vond Apple geen redelijke basis om te concluderen dat een dergelijke smelter of raffinaderij 3TG heeft gekocht die direct of indirect gewapende groepen financieren of ten goede komen.

In 2017 steldeΒ The Enough ProjectΒ al dat de iPhone maker de “duidelijke leider” was bij bedrijven over de hele wereld bij het ontwikkelen van inspanningen om conflictvrije grondstoffen te betrekken bij leveranciers in Congo.

Apple staat aan kop als het gaat om gebruik van conflictvrije grondstoffen (klik/tap voor groter)

Bron: MacRumors

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄Β πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄ πŸ’΄

  It’s all green! πŸ€ͺ

 • Profielfoto
  Imade

  @Shmoo Green green green! Zoals ze bij NASCAR zeggen hahaha

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Kijk er zit natuurlijk ook een economisch verhaal aan vast maar er is niks met lange-termijn-denken waarbij je ook gewoon je boterham belegt. Zoals gezond eten ook lekker kan/moet zijn. Fijn dat Apple hier leiderschap toont, wat mij betreft.