‘Apple kondigt op 25 maart grote, nieuwe diensten aan’

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Hoewel er momenteel nog stilte voor de storm heerst, lijkt maart een drukke maand voor Apple te worden. Naar verluidt zien we niet alleen nieuwe hardware, maar ook nieuwe diensten. Het bedrijf uit Cupertino zou op 25 maart een of meer nieuwe diensten aankondigen.

Dat schrijft BuzzFeed op basis van bronnen binnen het bedrijf. Het gaat waarschijnlijk om een all you can read-dienst, maar mogelijk toont Apple ook zijn langverwachte Netflix-concurrent Apple Video. Volgens een eerder gerucht start de iPhone-maker in april met die dienst. Het zou qua timing dus perfect kunnen.

Netflix-concurrent en nieuwsdienst

Dat Apple aan een all you can read-dienst werkt, is al langer duidelijk. De iPhone-maker nam begin 2018 de kiosk-app Texture over. Dit is een abonnementsdienst die voor 10 dollar per maand toegang biedt tot een grote selectie magazines. Apple zou dit in een nieuwe dienst combineren met toegang tot premium nieuws. Zo zou je grote nieuwssites die een paywall hebben alsnog kunnen lezen.

Er is onder uitgevers nog wel wat scepsis over de nieuwe all you can read-dienst. Volgens The Wall Street Journal wil Apple de helft van de inkomsten uit die dienst. Uitgevers die hun artikelen via de dienst aanbieden, krijgen de andere helft. Apple zou ook geen gebruikersdata willen delen met de uitgeefbedrijven.

texture ipad
Klik/tap voor groter.

Mogelijk zien we op 25 maart ook eindelijk Apple’s Netflix-concurrent. Onder de (werk)naam Apple Video werkt het bedrijf al enige tijd aan een boel series en films. Er zijn er meer dan 30 in productie en wij hebben ze onlangs allemaal op een rij gezet. (Zie ook → Deze 30 series komen naar Apple’s Netflix-concurrent)

En nieuwe Apple-hardware dan…

Er gaan ook veel geruchten over nieuwe hardware. Naar verluidt komen de AirPods 2, AirPower en iPad (mini) eraan. Of die ook op 25 maart onthuld worden, is nog onduidelijk. Eerder werd gesproken over een Apple-event op 18 maart, een week voor 25 maart. Het zou dus zomaar kunnen dat eind maart een groot feest met aankondigingen wordt.

12

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Mich

  2 apple events op een week? Not gonna happen

 • Profielfoto
  Shmoo

  Echt wel. Ze gaan ons gewoon laten bingewatchen naar hun eigen events.

 • Profielfoto
  gipsman

  Aankondiging overname Eero en heropstart routerproductie was pas nuttig geweest. Deze vette brok is nu door Amazon opgepeuzeld en op de duur gaan de ‘privacy aware’ diensten van Apple allemaal via google amazon etc.

 • Profielfoto
  Shmoo

  op de duur gaan de ‘privacy aware’ diensten van Apple allemaal via google amazon etc.

  🤦‍♂️

 • Profielfoto
  queenfan

  Reken nergens op kan het altijd meevallen.

 • Profielfoto
  smacdab

  Een restricted ipad voor de ‘full color’ damesbladen? #allin1

 • Profielfoto
  smacdab

  En de airpod2 om te worden voorgelezen -in allerlei talen. Steeds meer ex-nomaden in NL. Doelgroep van Apple gaat wel versplinteren. Wanhopig?

  Mijn mening: Google is mijlenver vooruit. Goed of slecht?

 • Profielfoto
  smacdab

  queenfan op 13 februari 2019 22:33
  Reken nergens op kan het altijd meevallen.

  Zo is het.

 • Profielfoto
  smacdab

  ‘Apple kondigt op 25 maart grote, nieuwe diensten aan’

  Dat kan Cook 1x zeggen…., maar wat zij hij over de ipad, de vervanger van…….

 • Profielfoto
  Loyd

  Zwaar gefilterde streaming voor de hoofdprijs; nee dank u wel heer Cook. Blijf wel bij mn gedeelde Netflix accountje en de extra content van het KPN pluspakket.