Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 22 februari 2019

Nieuwe cijfers over de App Store in Europa, podcasts en meer

In 2018 nam Apple een nieuwe topman aan die in Europa Apple Music en de App Store overziet. Nu geeft Oliver Schusser zijn eerste interview en daar komen meteen een aantal nieuwe details uit.

Schusser heeft aangekondigd dat Europese ontwikkelaars meer dan 25 miljard dollar in de App Store hebben verdiend. In januari zei Apple 120 miljard dollar aan ontwikkelaars wereldwijd hebben uitbetaald. Europa is dus goed voor ongeveer 20 procent van de verkopen in de App Store.

Meer cijfers over Apple in Europa

Apple’s Europese content-chef bevestigt ook een cijfer dat we al eerder hoorden. Sinds de lancering, bijna 4 jaar geleden, heeft Apple Music nu wereldwijd 50 miljoen betalende gebruikers. Het is de toonaangevende muziekstreamingservice in de VS en de meestgebruikte streamingdienst op de iPhone en iPad.

Wat betreft podcasts onthult Schusser ook twee indrukwekkende cijfers. Apple beschikt nu over een bibliotheek van 650.000 podcasts. Tot nu toe zijn er meer dan 50 miljard afleveringen gedownload.

Oliver Schusser en Eddy Cue
Oliver Schusser (links) en Eddy Cue (rechts) – Klik/tap voor groter.

App Store, Apple Music en Podcasts op een rij

  • Apple verwacht dit jaar 40 miljard dollar omzet uit diensten.
  • Er is meer dan 120 miljard dollar uitbetaald aan ontwikkelaars.
  • Waarvan 25 miljard dollar aan Europese ontwikkelaars.
  • Apple Music heeft meer dan 50 miljoen betalende abonnees.
  • Er zijn 650.000 actieve podcasts op Apple Podcasts en in iTunes.
  • In totaal werden sinds de introductie van Apple Podcasts meer dan 50 miljard afleveringen gedownload.

Apple’s doel is om de omzet uit diensten in 2020 te verdubbelen. Volgens hun eigen cijfers is het bedrijf goed op weg om dit doel te halen. De volgende Apple Keynote wordt verwacht op 25 maart. Dan zien we waarschijnlijk twee nieuwe diensten die voor meer inkomsten gaan zorgen, namelijk een all you can read-dienst en een antwoord op Netflix genaamd Apple Video.

Reageer op artikel:
Nieuwe cijfers over de App Store in Europa, podcasts en meer
Sluiten