AirPods laden? Dat doe je straks gewoon met je iPhone

Door: Raymon Mens - 4 reacties
AirPods

AirPods hebben een gemiddelde accuduur van 5 uur. Gelukkig levert Apple een case mee die de draadloze oortjes kan laden. Maar wat als naar een lange dag zowel de AirPods als de case leeg zijn? Apple komt met de iPhone 2019 naar verluidt met een oplossing.

De iPhone 2019-modellen zouden namelijk bi-directioneel draadloos laden ondersteunen. Dat wil zeggen dat niet alleen de iPhone draadloos opgeladen kan worden, maar dat het toestel ook als draadloze lader dient. Ideaal voor bijvoorbeeld het opladen van je AirPods of andere accessoires. Je legt ze straks gewoon op je iPhone.

‘iPhone 2019 is zelf ook draadloze lader’

Van de iPhone ook een draadloze lader maken, is helemaal geen slecht idee. Vooral de iPhone XR en iPhone XS Max hebben een dermate grote accu dat het laden van bijvoorbeeld AirPods geen probleem moet zijn. Andere fabrikanten zoals Huawei bieden dit sinds kort ook aan. Al werkt het daar alleen met twee telefoons, terwijl Apple het ook compatibel zou maken met accessoires. Samsung is in de Galaxy S10 iets soortgelijks van plan.

Huawei Power Reverse
Klik/tap voor groter.

Het doosje van de AirPods heeft een batterij van 398 mAh en de accu van de iPhone XR is 2942 mAh. Dat wil zeggen dat het volledig opladen van je AirPods met je iPhone ongeveer 13 procent accu kost. De draadloze oortjes in je broekzak tegen de achterkant van de iPhone duwen zou met een beetje handigheid moeten werken en altijd zorgen voor volle AirPods en case.

Eerst nieuwe case AirPods nodig

Voorlopig is dit nog toekomstmuziek, want de AirPods ondersteunen nog helemaal geen draadloos laden. Apple zal eerst met een nieuwe case (of AirPods 2) moeten komen die draadloos laden ondersteunt. Naar verluidt zien we de nieuwe AirPods (case) in het voorjaar, samen met Apple’s draadloze 3-in-1-lader AirPower. De iPhone 2019-modellen komen zoals altijd in september uit. (Zie ook → ‘AirPods 2 hebben extra sensoren, betere bas en meer’)

Apple AirPower iPhone 2019 AirPods
Klik/tap voor groter.

Ming-Chi Kuo (via 9to5Mac)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Mooie evoluties allemaal.

 • Profielfoto
  pruus

  Och, als andere merken  dat al kunnen en doen,  waarom  Apple dan ook niet? Nu alleen nog maar een grotere accu, als dat lukt…..

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  5 uur? Nog nooit gehaald. 5 kwartier. Dat dan weer wel. Ik zou zo graag betere gebruiksduur hebben bij de AirPods2 (en volumeregeling)

 • Profielfoto
  RV

  “Maar wat als naar een lange dag zowel de AirPods als de case leeg zijn? “….get a life zou ik zeggen want als 24 uur luistertijd of 11 uur gesprekstijd niet voldoende is, dan is er iets serieus niet goed in je leven