AirPods 2: de meest actuele verwachtingen op een rij

Door: Raymon Mens - 0 reacties

De laatste tijd doen Apple’s AirPods weer behoorlijk wat stof opwaaien. De draadloze oordopjes zijn aan vernieuwing toe en we zien mogelijk al snel AirPods 2. De draadloze oortjes waren voor een eerste generatie Apple-product heel goed, maar de techniek staat nog veel verbeteringen toe. Waar gaat Apple ons mee verrassen? Dit kun je verwachten.

Beter geluid en nieuwe coating

AirPods zijn natuurlijk vooral gemaakt om naar muziek te luisteren. Niet verwonderlijk dat Apple naar verluidt interne aanpassingen heeft gemaakt om te zorgen dat de draadloze oortjes beter klinken. De lage tonen zouden straks beter tot hun recht komen. Dit bericht kwam van de wisselend betrouwbare bron MySmartPrice. De Indiase website wist ook te vertellen dat Apple de AirPods 2 van een nieuwe coating gaat voorzien. Die moet ervoor zorgen dat ze oortjes minder snel uit je oren of handen vallen. Een welkome verbetering.

Nieuwe functie: Hey Siri

Siri is al op de AirPods aanwezig. Je activeert de virtuele assistent door dubbel op een van de oortjes te tikken. Die functie werkt prima, maar eigenlijk wil je de tapbewegingen voor iets anders kunnen gebruiken. Denk aan het vooruit spoelen of door nummer skippen. Dat is sinds iOS 11 al mogelijk, dan mis je Siri echter weer.

Ondersteuning voor “Hey Siri” komt vrijwel zeker naar de tweede generatie AirPods. Het is door diverse bronnen binnen Apple’s productieketen gelekt en er bleek al een instel-scherm voor in iOS 12.2 te zitten. Dat is natuurlijk geen toeval.

AirPods man 16x9
Klik/tap voor groter.

Betere verbinding met Bluetooth 5 en W2-chip

Hoewel de AirPods gewoon met Bluetooth werken, heeft Apple er wel zijn eigen sausje overheen gegoten. De W1-chip in de kleine oortjes zorgt voor een moeiteloze koppeling met iOS-apparaten. Dit jaar zou Apple een verbeterde W2-chip integreren. Die krijgt ondersteuning voor Bluetooth 5 en zorgt voor betere prestaties en connectiviteit.

Dit is niet alleen nuttig voor Siri, maar ook voor twee-weg-audio. Als de microfoon van je AirPods momenteel ingeschakeld is, wordt de kwaliteit van de audio een stuk minder. Bluetooth 5 biedt meer bandbreedte en kan dat oplossen

Draadloos laden

Hier is een zekerheidje: je kunt de AirPods 2 straks draadloos laden. Apple heeft dit min of meer als zelf bevestigd door AirPower aan te kondigen. Deze draadloze 3-in-1-lader kan niet alleen je iPhone en Apple Watch, maar ook je AirPods laden. Daarvoor is een nieuw doosje nodig en dat wordt onderdeel van de nieuwe generatie draadloze oortjes. Op diverse persfoto’s van Apple is het al te zien. Naar verwachting komt AirPower tegelijk met de nieuwe AirPods op de markt.

AirPods AirPower
Klik/tap voor groter.

Zwarte uitvoering

Een zwarte uitvoering van de AirPods zou ongetwijfeld bij veel mensen in de smaak vallen. Er is één gerucht dat claimt dat de draadloze oortjes ook in spacegrijs op de markt komen, maar dat kwam van de Economic Daily Times. Dit is geen erg betrouwbare bron. Apple heeft in het verleden wel vaker producten die alleen in het wit verschenen ook in spacegrijs uitgebracht, denk aan toetsenborden en muizen. Het zou dus best kunnen, maar is alles behalve zeker.

AirPods zwart 16x9
Klik/tap voor groter.

AirPods 2 release datum

Er gaan momenteel twee geruchten over de release datum van de AirPods 2. De ene helft van de bronnen roept dat het nog begin 2019 gaat gebeuren, mogelijk tijdens een Apple-event in maart. Dit sluit ook aan bij eerdere berichten over de start van de massaproductie van AirPower. De draadloze 3-in-1-lader die geschikt is om de AirPods op te laden, wordt waarschijnlijk samen met de nieuwe draadloze oortjes onthuld.

Er is ook een negatievere kijk. Het matig betrouwbare OnLeaks liet onlangs op Twitter weten dat we in het voorjaar alleen een nieuwe case voor draadloos laden zien. De vernieuwde AirPods zelf zouden in het najaar komen. Een lancering samen met de iPhone 2019 in september lijkt dan logisch.

En dit krijgen de AirPods 2 waarschijnlijk niet

Kun je niet wachten tot Apple’s draadloze oortjes alle achtergrondgeluid weg gaan filteren met een noise canceling-functie? Dan hebben we slecht nieuws. Volgens diverse Bloomberg- en Barclays-analisten zit dat naar verluidt pas in de AirPods 3. Bloomberg voorspelt ook dat de derde generatie AirPods waterproof worden, dat wil zeggen dat ze volledig ondergedompeld kunnen worden. Laat je dat niet afschrikken, want zware regenval moeten de draadloze oordopjes nu in feite al overleven.

AirPods 2
Klik/tap voor groter.

Nu nog kopen?

Wij adviseren je om nog tot eind maart te wachten met het aanschaffen van AirPods. Dan weten we vrijwel zeker of er iets nieuws in het vat zit, of dat we tot eind 2019 moeten wachten. Kun je echt niet wachten? Dan heb je aan de eerste generatie nog steeds geen slechte koop. Meer lees je in onze uitgebreide review.

Reacties

0 reacties