Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 5 februari 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe adapter Belkin maakt Ethernet voor iPad gemakkelijk

Belkin heeft een nieuwe adapter op de markt gebracht die het makkelijker moet maken om een iPad (of iPhone) met een bekabel Ethernet-netwerk te verbinden. De adapter heeft zowel een Lightning-ingang als een Ethernet-poort. Zo krijgt een iOS-apparaat stroom en een netwerkverbinding tegelijk.

De Belkin Ethernet- en lichtnetadapter met Lightning-connector is nu voor € 99,95 verkrijgbaar in de Online Apple Store. Hoewel USB-C de standaard lijkt te worden, zijn er nog steeds veel tablets met Lightning in omloop. De adapter is dan ook gemaakt voor de iOS-apparaten met Lightning, niet de iPad Pro 2018 met USB-C.

Ethernet en laden

De adapter heeft twee poorten. Op de eerste sluit je een lader aan en op de tweede gaat de netwerkverbinding. Een weinig elegante, maar wel praktische oplossing voor het feit dat de iPad (of iPhone) maar één aansluiting heeft. In bedrijfsnetwerken kan de voeding soms overigens achterwegen blijven. De adapter van Belkin ondersteunt namelijk Power over Ethernet. In dat geval levert de ethernet-kabel zowel stroom als netwerkverbinding.

belkin lightning ethernet ipad 001
Klik/tap voor groter.

iOS ondersteunt al een tijdje volledige toegang tot ethernet-netwerken. Sinds iOS 10.1 is het mogelijk om een iPad of iPhone net als een Mac een handmatig IP-adres toe te kennen en alle instellingen aan te passen. Nu is het ook hardwarematig goed geregeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuwe adapter Belkin maakt Ethernet voor iPad gemakkelijk
Sluiten