Nieuwe adapter Belkin maakt Ethernet voor iPad gemakkelijk

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Belkin heeft een nieuwe adapter op de markt gebracht die het makkelijker moet maken om een iPad (of iPhone) met een bekabel Ethernet-netwerk te verbinden. De adapter heeft zowel een Lightning-ingang als een Ethernet-poort. Zo krijgt een iOS-apparaat stroom en een netwerkverbinding tegelijk.

De Belkin Ethernet- en lichtnetadapter met Lightning-connector is nu voor € 99,95 verkrijgbaar in de Online Apple Store. Hoewel USB-C de standaard lijkt te worden, zijn er nog steeds veel tablets met Lightning in omloop. De adapter is dan ook gemaakt voor de iOS-apparaten met Lightning, niet de iPad Pro 2018 met USB-C.

Ethernet en laden

De adapter heeft twee poorten. Op de eerste sluit je een lader aan en op de tweede gaat de netwerkverbinding. Een weinig elegante, maar wel praktische oplossing voor het feit dat de iPad (of iPhone) maar één aansluiting heeft. In bedrijfsnetwerken kan de voeding soms overigens achterwegen blijven. De adapter van Belkin ondersteunt namelijk Power over Ethernet. In dat geval levert de ethernet-kabel zowel stroom als netwerkverbinding.

belkin lightning ethernet ipad 001
Klik/tap voor groter.

iOS ondersteunt al een tijdje volledige toegang tot ethernet-netwerken. Sinds iOS 10.1 is het mogelijk om een iPad of iPhone net als een Mac een handmatig IP-adres toe te kennen en alle instellingen aan te passen. Nu is het ook hardwarematig goed geregeld.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  swappa001

  Waarvoor zou je dit nodig hebben?

 • Profielfoto
  Raymon Mens
  • iPad die als kiosk dient in een winkel of op een luchthaven. De adapter kan vaak in de voet van de kiosk weggewerkt worden.
  • Gebouwen waar in bepaalde hoeken waar iPads gebruikt worden geen of slecht wi-fi is
  • Bedrijven waar het wi-fi-netwerk alleen internettoegang omvat, maar iemand toch toegang tot het bedrijfsnetwerk nodig heeft vanaf zijn iPad.

  Zomaar drie voorbeelden die ik zo 123 bedacht. Het is natuurlijk wel een niche-markt.

 • Profielfoto
  xaddict

  Ethernet wint nog steeds altijd van Lie-Fi. Maar met de nieuwe iPad Pro is dit natuurlijk veel goedkoper opgelost met een USB-c -> ethernet dongle.

 • Profielfoto
  xaddict

  Oh. Ook voor lightning hoeft het niet aan Belkin prijzen:

  € 12,67 bij AliExpress
  https://s.click.aliexpress.com/e/Y5X3BAg

 • Profielfoto
  Qapla

  Dit met 4g modem zou ik erg handig vinden.

 • Profielfoto
  RV

  €99,95 voor een adapter haha, moet niet gekker worden.