Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 18 januari 2019

Producer X-Men maakt nieuwe sci-fi show voor Apple Video

Hoewel het even stil was, blijft Apple grote namen binnenhalen voor zijn toekomstige Netflix-concurrent. Simon Kinberg en zijn rechterhand David Weil maken een nieuwe sci-fi show voor de dienst die mogelijk Apple Video zal heten. Kinberg is een veteraan die onder andere de superheldenfilms X-Men, Deadpool en Fantastic Four produceerde.

Kinberg is niet onbekend met het maken van series voor streamingdiensten. Hij is momenteel ook betrokken bij de productie van The Hunt, een serie over nazi-jagers die het heft in eigen hand willen nemen. Die serie zal te zien zijn op Amazon Prime Video. Al Pacino en Logan Lerman spelen de hoofdrol.

Superhelden Marvel naar Apple Video?

Op dit moment zijn er nog weinig specifieke details. Bronnen van entertainmentsite Deadline zeggen echter dat het om een grootschalige en ambitieuze sci-fi show gaat. De productie moet in de zomer van 2019 beginnen en de serie draait om een sterk personage.

Of (een van de) superhelden van Marvel Comics naar Apple’s Netflix-concurrent komt is onduidelijk, maar het lijkt ons sterk. Marvel is sinds 2009 een onderdeel van The Walt Disney Company en gezien Disney ook met een eigen streamingdienst komt, zal het zijn herkenbare en waardevolle karakters niet zo snel meer aan een concurrent in licentie zal geven.

Simon Kinberg
Simon Kinberg tijdens de première van Star Wars Rebels in 2016 – Klik/tap voor groter.

Apple’s Netflix-concurrent in 2019 live

Er gaan al bijzonder lang geruchten over Apple Video. De Netflix-concurrent uit Cupertino ziet vrijwel zeker nog dit jaar het levenslicht. Apple-CEO Tim Cook heeft namelijk al verklapt dat Apple in 2019 met een grote, nieuwe dienst komt.

Apple is niet het enige bedrijf dat aan een antwoord op Netflix werkt. Ook Disney heeft plannen met een eigen dienst. Die moet ook in 2019 live gaan, al zijn details nog schaars. Het bedrijf heeft wel gezegd aanvankelijk op prijs te willen concurreren en wil naarmate er meer aanbod is de prijs omhoog schroeven.

Je moet bij Disney overigens niet alleen denken aan cartoons met Mickey Mouse. Onlangs werd al duidelijk dat het bedrijf start met een peperdure Star Wars-serie. Het eerste wapen dat rechtstreeks op Apple en Netflix gericht is. (Zie ook → Netflix-concurrent Disney krijgt vorm: dit zijn de plannen)

Reageer op artikel:
Producer X-Men maakt nieuwe sci-fi show voor Apple Video
Sluiten