Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 10 januari 2019

WhatsApp: maak ruimte op je iPhone zonder gesprekken te verwijderen

De opslagruimte die je iPhone heeft, is niet alleen beperkt, maar ook niet uitbreidbaar. Het kan dus heel handig zijn om snel ruimte te maken door gegevens te wissen die je niet meer gebruikt. Bijvoorbeeld door opruiming te houden in WhatsApp.

Als je de chat-app veel gebruikt en in groepen zit waar veel foto’s en video’s worden gedeeld, loopt het aantal MB dat gebruikt wordt al snel op. Gelukkig kun je het redelijk makkelijk opruimen zonder gesprekken te verwijderen.

WhatsApp opruiming houden en ruimte maken op iPhone

Wil je gesprekken behouden, maar alle filmpjes, foto’s en andere media die ruimte innemen verwijderen om ruimte op je iPhone vrij te maken? Volg dan onderstaande stappen.

  • Open WhatsApp en ga naar het tabblad ‘Instellingen’.
  • Open de optie Data- en opslaggebruik.
  • Tik helemaal onderaan op ‘Opslag in gebruik’. Vervolgens zie je een scherm met al je gesprekken en hoeveel ruimte ze innemen.
WhatsApp opruimen 001
Klik/tap voor groter.
  • Tik op een gesprek dat veel ruimte inneemt.
  • Tik vervolgens helemaal onderaan op ‘Beheer…’
  • Vink in het volgende scherm alles aan dat veel ruimte inneemt, bijvoorbeeld foto’s en video’s. En druk op wis.
  • Bevestig dat je de media wilt verwijderen. Let op dat je bovenaan “tekst” niet aanvinkt, want dan verdwijnen ook alle berichten.
WhatsApp opruimen 002
Klik/tap voor groter.

De chat-app zal nu alle media zoals foto’s en video’s die op je toestel stonden verwijderen, maar de tekst blijft bewaard. Zo kun je gesprekken af en toe nog eens teruglezen of iets opzoeken. Je kunt dit bij ieder gesprek individueel doen. Wij adviseren wel om foto’s en video’s die je wil bewaren eerst op te slaan in de fotobibliotbeek. (Zie ook → De 5 grootste WhatsApp-ergernissen, met oplossingen)

Reageer op artikel:
WhatsApp: maak ruimte op je iPhone zonder gesprekken te verwijderen
Sluiten