Night
Night Nieuws 27 januari 2019

Weekend poll: moet er weer een minimalistische iPhone komen?

Iedereen die het nieuws een beetje heeft gevolgd, weet het. De smartphone markt is verzadigd. De verkopen van de iPhones stagneren, maar ook de vlaggeschepen van andere topmerken doen het niet goed in de verkoopcijfers.

Veel mensen wijzen naar de hoge prijzen die voor de topmodellen wordt gevraagd. Apple vraagt meer dan duizend euro voor hun topmodellen. Die hoge prijs staat echter ook voor FaceID, een supersnelle processor en state-of-the-art camera’s. Veel mensen verlangen echter ook terug naar de tijd van de simpele, eenvoudige en goedkopere iPhones.

Dat bleek wel toen Apple onlangs de verkoop startte van de laatste batch iPhone SE’s. Deze minimalistische iPhone is voor een leger aan mensen voldoende voor hun dagelijkse behoefte. Die willen gewoon een goed werkende iPhone, maar hoeven geen processor die zich kan meten met de snelste laptops. Of een camera die zoveel pixels en trucjes heeft dat je er de muur mee kan behangen. Deze batch was dan ook binnen een dag volledig uitverkocht.

De vraag is dan ook: Zou Apple weer een minimalistische iPhone moeten uitbrengen? Een waardige opvolger van de iPhone SE, zonder toeters en bellen? Een iPhone waarmee je gewoon kan bellen en appen en zelfs af en toe een fotootje kan schieten? Geen Face ID maar gewoon je vinger gebruiken of een passcode intypen?

Het woord is aan jou. Wil je je antwoord nog toelichten? In de reacties is daar alle gelegenheid toe.

 

Reageer op artikel:
Weekend poll: moet er weer een minimalistische iPhone komen?
Sluiten