Weekend poll: is de Apple TV overbodig geworden?

Door: Raymon Mens - 47 reacties
Apple TV Chromecast

Tijdens CES 2019 pakte Apple onverwacht de spotlight. De iTunes Store, AirPlay 2 en HomeKit worden namelijk open voor televisiefabrikanten. Samsung gaat de iTunes Store en AirPlay 2 integreren. Daarnaast haken LG, Sony en Vizio aan.

Dat roept de vraag op wat het lot van de Apple TV is. Apple’s settopbox biedt ook AirPlay 2 en iTunes, maar kan ook voor apps en games en als HomeKit-hub gebruikt worden. Zou jij nog een Apple TV kopen nu er televisies met AirPlay 2 en iTunes verschijnen? Stem in onze weekend poll!

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enhtousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen.

Reacties

47 reacties
 • Profielfoto
  tjerk

  Er zijn andere devices die prima kunnen homekithubben. Gaat hier strak met een homepod. Ik heb geen apple tv.

 • Profielfoto
  tommuh

  Net zelfs mijn apple tv geupgradet naar 4K omdat de performance van Android TV en de onboard apps (zoals plex en Netflix) erg tegen viel op mijn nieuwe Philips OLED.
  Daarnaast gebruik ik de T-mobile apple tv app wat andere randapparatuur overbodig maakt:)

 • Profielfoto
  msetten

  Absoluut niet. Vooral omdat de ondersteuning en updates van TV fabriekanten nogal slecht is. Je mag geluk hebben als na er na een jaar of twee nog updates komen.

 • Profielfoto
  Frans

  Nee, niet overbodig, ook omdat niet iedereen zo’n moderne TV heeft (of wil aanschaffen) waarin iTunes Store en AirPlay 2 ingebouwd zit.

 • Profielfoto
  midas

  Appletv is echt compleet nutteloos. Behalve als je foto’s aan je familie op de tv wil laten zien

 • Profielfoto
  Frans

  msetten op 12 januari 2019 13:41
  Absoluut niet. Vooral omdat de ondersteuning en updates van TV fabriekanten nogal slecht is. Je mag geluk hebben als na er na een jaar of twee nog updates komen.

  Dat is inderdaad nog een goede reden. Zelf ervaren met een PHILIPS smart TV uit 2014. Na een jaar of 2 geen updates meer waardoor steeds meer apps onbruikbaar werden. Na 3 jaar werkte eigenlijk alleen Netflix nog. Opgelost met een Apple TV. Werkt ook nog beter dan de ingebouwde ‘smart’ functie ooit heeft gedaan.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Weekend poll: is de Apple TV overbodig geworden?

  🤣

   

 • Profielfoto
  Melle

  Antwoord is uiteraard voor iedereen anders, wijzelf hebben genoeg aan AirPlay 2 en streamen. Nog nooit spel gespeeld of echt app gebruikt, behalve de gimmick van het haardvuur dan… maar overbodig is ie zeker niet omdat niet alle tv die functionaliteit gaan hebben en qua snelheid en updates, zal de Apple tv wel altijd voorop blijven.

  Maar voor ons gebruik zou een tv met ingebouwde “Apple tv” wel werken.
  Alhoewel wij nu gewoon een monitor gebruiken met Apple tv aan als “televisie”.
  (We kijken al drie á vier jaar niet meer ‘live’ naar de tv)
  Principe dom scherm met slimme setopbox, daar hou ik wel van.

 • Profielfoto
  Shmoo

  midas op 12 januari 2019 13:44
  Appletv is echt compleet nutteloos. Behalve als je foto’s aan je familie op de tv wil laten zien

  Waarom zou ik foto’s van mijzelf verpakt in latex, met een mini skippybal in mijn mond op televisie aan mijn familie willen laten zien?

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Als je iets langer dan 3 jaar met je tv wil doen kan je beter een losse oplossing gebruiken in plaats van te rekenen op de ‘smart’ functies van een TV.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Shmoo op 12 januari 2019 13:56

  Weekend poll: is de Apple TV overbodig geworden?

  🤣

   

  Raar maar waar!

 • Profielfoto
  Mike Vos

  Half jaartje geleden eentje gekocht met de voornamelijkste reden om een afstandsbediening te hebben. Ik werd er op een gegeven moment doodziek van om iedere keer me mobiel te moeten pakken met de Chromecast.

 • Profielfoto
  sling

  Nee, de AppleTV blijft nodig. Ik bezit een LG TV 2017, pracht toestel met alle mogelijkheden die je kan bedenken. Maar ondanks de forse investering, kost wat dan verwacht je ook wat. Helaas traag vooral Netflix. Geen ondersteuning voor muziek. Bovenal slecht gebouwde apps.

  Kortom de AppleTV 4K is voor mij onmisbaar. Wat ik op de AppleTV mis is een goede TV app van Ziggo.

 • Profielfoto
  Leander Deen

  Ik zou graag nog meer live tv apps zoals NPO Start op mijn AppleTV zetten zodat ik de drama boxjes met de daarbij behorende menu structuur van KPN gewoon weg kan doen!

 • Profielfoto
  Stef

  Ik vind vooral Plex op de Apple TV heel erg handig, maar eigenlijk alles gaat een stuk soepeler dan alternatieven.

 • Profielfoto
  AAPL

  De Apple TV is in mijn opinie niet overbodig. Als “cablecutter” NLziet voor live tv en Netflix voor de series. Daarnaast nog wat andere apps in gebruik. Werkt vlot en weet dat je (security) updates blijft krijgen de komende jaren. Zal lastig worden om (over een paar jaar) een niet “smart” te kunnen kopen denk ik.

 • Profielfoto
  Lifelogger

  Zeker niet overbodig. Onlangs zeg een 4K aangeschaft voor een tv zonder smart apps. Gelijk Netflix beschikbaar op de slaapkamer en een HomeKit hub. Voor het laatste vind ik de HomePod veel te duur en niet de moeite waard.

  Kortom, voor mij echt een meerwaarde.

 • Profielfoto
  steveb

  Apple tv verd

 • Profielfoto
  steveb

  Apple tv verdwijnt waar de nieuwe thunderbold display verschijnt

 • Profielfoto
  gbruit

  Zolang Apple z’n product blijft ondersteunen en update, is het geen overbodig product. Prima geprijsd ook.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Wij gebruiken hier de ATV elke dag! Wij hebben alleen nog een internet abonnement bij KPN lopen en kijken tv via NLziet en Videoland. Tevens spelen de kids er graag spelletjes op en luisteren of kijken we naar AppleMusic content. Verder zijn er nog handige apps als die van de NOS en carrot weather. Ik blijf het een top apparaat vinden doordat al onze content beschikbaar is binnen een apparaat. Voor ons is hij echt onmisbaar!

 • Profielfoto
  koen

  Als je alles streamt via je iPhone, hoe werkt dat dan als de telefoon gaat, of je wilt iets opzoeken of een berichtje sturen?

 • Profielfoto
  flappah

  Waarom zou de AppleTV overbodig zijn geworden? Airplay2 is heel wat anders dan een AppleTV. En dan nog iets. Dat nu toevallig nieuwe TV’s AirPlay ondersteunen is mooi maar de meeste mensen gaan geen nieuwe TV kopen alleen maar voor AirPlay ondersteuning. Een AppleTV is dan nog steeds goedkoper.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Niet. 😇

   

  Dan zeg je gewoon dat het is zoals jij denkt dat het is en dan is het zo! Doen we op OMT al jaren zonder dat ze aan het streamen zijn.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Bij ons is de ATV4 zeker niet overbodig. Nadat de Evolution Kit van onze Samsung televisie het had begeven werken de apps veel minder goed (verouderde software). De verbinding met de router valt nu vaak weg. We gebruiken de ATV4 vooral voor het afspelen van content die op de NAS staat.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Voor AirPlay gebruiken we vooral onze AirPort Express.

 • Profielfoto
  Melle

  @steveb – interessante denkpiste zit er verscholen in je korte reactie – ik zelf kijk heel erg uit naar een nieuw ACD. Doodjammer dat ze die eerste begraven hadden, maar vorige jaar gelukkig, maar veel te laat ingezien dat een cruciaal element kan zijn in het ecosysteem.

  Ikzelf had bv nooit eerst geïnvesteerd in de HomePod als centrale hub voor de huiskamer met siri integratie, maar altijd in een scherm als centrale hub, letterlijk de Apple TV. Geen Apple monitor, maar een Apple tv-scherm.

  Was en is en zou altijd een top verkoop hit zijn, met grote winstmarge. En die hoop heb ik al lang begraven, Apple denkt niet zo, dat is duidelijk. Maar nu met Apple integratie in Samsung tv’s en schermen… en die post van steveb…

  Doet een mens dromen van boeiende product releases van Apple. Geleden van de AirPods zeker…

 • Profielfoto
  steveb

  @melle
  Zie het nog anders.
  Alsde Apple cinema display dan wordt het geen monitor en geen tv. Maar alle 2

  En dank zij thunderbold 3 (of misschien TB 4) en usbC wordt die multi inzetbaar

  De eerste retina tv?
  Met daarnaast de nieuwe Mac pro 2019?
  En de HomePod 2
  EarPods 2

  Genoeg om een extra event te vullen?
  In oktober? Of in de lente?

 • Profielfoto
  Afroman

  Voor nu geen overbodige investering. Over 5-10 jaar heeft elke tv ingebouwde AirPlay of chromecast of een ander streamingsprotocol

 • Profielfoto
  njv1963

  Ik gebruik eigenlijk meer mn Chromecast dan de apple TV.

 • Profielfoto
  Melle

  Hey Steve – ik zie het ook als 1 monitor hoor, maar dan met verschillende formaten – 27” 34” en 42” ofzo…

  Maar verder is wat je beschrijft wat ik al lang wil, vind dat Apple had moeten en kunnen maken (makkelijk zelfs alle design, zowel hardware als software is er bij wijze van spreken al)

  Voor zo een 27” Apple monitor /tv scherm / Apple tv wil ik gerust 1500 euro betalen.

 • Profielfoto
  leovanh

  Apple TV ? Heb ik iets gemist?

 • Profielfoto
  iMaf

  Waarom zou ik foto’s van mijzelf verpakt in latex, met een mini skippybal in mijn mond op televisie aan mijn familie willen laten zien?

  @Shmoo dan Ben jij het toch van wie ik een vrienden verzoek heb gekregen op X Tube, sorry ik had je niet herkend met die skippybal in je mond maar ik heb je toegevoegd nu 😎

 • Profielfoto
  iMaf

  En neen de Apple TV is niet overbodig, heb al geen live tv meer sinds, dat ik het zelf niet meer weet

 • Profielfoto
  Isaac

  Ha! Da’s een mooie! Ik: bezitter ATV 4, gebruik ‘m iedere dag: CNN, Reuters, Infuse (streaming van NAS), Netflix, BBC iPlayer, NPO Start en sinds kort ook GSE Smart IPTV (2000+ live zenders). Cablecutter van het eerste uur. Samen met een VPN-router (geo-lock!) helemaal perfect. Ik kan live TV kijken (en on-demand) zonder gepiel met een iPhone. Gewoon 1  afstandsbediening (Anynet+/HDMI-CEC). Ook geprobeerd met Fire Stick 4K, chromecast en via apps op m’n TV zelf: traag, geen updates, onvolledig, etc. Apple TV voor mij tot nu toe het beste.

 • Profielfoto
  draugminaion

  Vergeet het privacy aspect niet. Smart TV zijn ondertussen goedkoper dan domme TV’s met de zelfde beeldkwaliteit. Een bobo van visio verklapte op CES hoe dat zit. Ze verkopen de data over je kijkgedrag. Apple’s bedrijfsmodel zit zo in elkaar dat ze dat niet nodig hebben.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ik heb een domme tv uit 2010, dus voor mij is de AppleTV nog zinvol. Maar wat ik heb gezien van ‘smart’ TV’s, word ik niet heel erg vrolijk van GUI en snelheid…
  Dan toch maar een AppleTV!

 • Profielfoto
  defores

  Overbodig omdat mijn tv al android tv bevat die al 4k ondersteund. Bovendien bespaart dit onnodige kosten. Verder staat innovatie van apple tv al veel te lang stil.

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Voor wie een recente smart-tv heeft wel ja.

  Netflix, videoland, nop-start en youtube hebben dan een app op je tv, dan is de apple TV best overbodig aan het worden.

  Games is er nooit groot op geworden en zelfs apps laten het er aardig op afweten. Daarbij is mijn tv 4k, maar een nieuwe apple tv is het niet meer waard… Daarbij is het een irritant apparaat in je installatie omdat hij nooit uit wil en zodra je versterker aanspringt meteen de aandacht eist over HDMI, zodat je weer inputs goed moet gaan zetten. Nee, hier is hij er uit;)

 • Profielfoto
  Pad

  Dank voor de tip, Isaac, om de afstandsbediening van de TV te kunnen gebruiken. Nooit geweten, ik zal de Apple TV weer eens aanzetten, ding ligt er namelijk al maanden ongebruikt bij. Ik vervloekte de Apple TV afstandsbediening vanaf het begin, net als de ontbrekende audio uitgang, het verplichte iTunes media eco systeem, etc. Geen idee waarom ik ‘m überhaupt ooit aangeschaft heb. Al mijn media bedien ik namelijk overal in huis met zelfbouw (op Raspberry Pi gebaseerde) audio high end mediaspelers.

 • Profielfoto
  Isaac

  Pad op 13 januari 2019 13:34
  Dank voor de tip, Isaac, om de afstandsbediening van de TV te kunnen gebruiken. Nooit geweten, ik zal de Apple TV weer eens aanzetten, ding ligt er namelijk al maanden ongebruikt bij. Ik vervloekte de Apple TV afstandsbediening vanaf het begin, net als de ontbrekende audio uitgang, het verplichte iTunes media eco systeem, etc. Geen idee waarom ik ‘m überhaupt ooit aangeschaft heb. Al mijn media bedien ik namelijk overal in huis met zelfbouw (op Raspberry Pi gebaseerde) audio high end mediaspelers.

  Mijn grote test is altijd mijn vrouw: hopeloos digibeet. Het moet zo simpel en intuïtief mogelijk zijn. Geen geklooi met source/hdmi wisselen, volume, en weet ik wat niet allemaal meer. Gewoon 1 aan/uit knop. Hue verlichting boven TV staat automatisch ingesteld op 0:00 “uit”, maar kan met Siri op de afstandsbediening ook gemakkelijk “uitgepraat” worden. En weet je wat: mijn vrouw kan warempel de bediening. Test geslaagd.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Nope. Maar met de relatief hoge prijs is het niet voor iedereen. Helaas, want zo krijg je dus ook geen groot app aanbod (waar is bijvoorbeeld de Ziggo GO app?). Als Airplay de standaard wordt, dan moet je dus gaan kloten met AirPlay ipv een native app… en dat is verschrikkelijk. Gister via Airplay Bandersnatch proberen te kijken maar na n paar minuten was ik er al klaar mee. Moet je je iPhone weer ontgrendelen, krijg je de keuzes niet te zien, begint ie weer opnieuw.

  Nee, zie het negatief in: minder native Apple TV apps omdat iedereen gaat streamen.

 • Profielfoto
  MacSjon

  Het liefst koop je een losse monitor, losse speakers en een losse box voor TV ontvangst en apps (bv aTV), zodat je elk onderdeel los van de andere kunt upgraden/vervangen wanneer je dat wilt.

  Een aTV is voor mij nu misbaar daar ik net een nieuwe TV heb gekocht (losse monitors zijn schaars/niet beschikbaar) maar ik gok dat als we een paar jaar verder zijn de aTV weer vaker gebruikt gaat worden als de TV updates uitblijven.

 • Profielfoto
  t-kom

  De support op een Apple tv is al snel 5 keer zo lang als de software van een tv. Ik denk dat ik de Apple tv er nog even bij houd.

 • Profielfoto
  thomaniak

  Zeker niet overbodig, kijk geen ‘live’ televisie meer en gebruik de Apple TV in combinatie met een beamer.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik gebruik de AT4 voor streaming, foto’s, Youtube en Netflix. Jammer dat ATV concept stilstaat en de app store nooit iets geworden is.

 • Profielfoto
  rushy68

  koolenboer op 12 januari 2019 16:43
  Wij gebruiken hier de ATV elke dag! Wij hebben alleen nog een internet abonnement bij KPN lopen en kijken tv via NLziet en Videoland. Tevens spelen de kids er graag spelletjes op en luisteren of kijken we naar AppleMusic content. Verder zijn er nog handige apps als die van de NOS en carrot weather. Ik blijf het een top apparaat vinden doordat al onze content beschikbaar is binnen een apparaat. Voor ons is hij echt onmisbaar!

  Ik gebruik de   tv ook elke dag ! Aanvankelijk gekocht om radio en iTunes mee te streamen maar al snel bleek ik er veel meer mee te doen: films streamen , NPO , Flickr , Ziggo app , ….. Helaas zijn er geen updates meer voor de derde generatie en werkt het niet zo goed meer. Ik zal een nieuwe moeten kopen.