VLC ondersteunt nu Dark Mode macOS Mojave en meer

Door: Raymon Mens - 4 reacties

De populaire videospeler VLC is van een kleine, maar impactvolle update voorzien. De applicatie heeft nu ook ondersteuning voor de donkere modus (Dark Mode) van macOS Mojave. Daarnaast is ook de hardware-ondersteuning voor nieuwe Mac-modellen met een T2-chip verbeterd.

VLC 3.0.5 wordt op moment van schrijven nog niet automatisch aan alle Mac-gebruikers aangeboden als update, maar is al wel via de site van Videolan te downloaden.

Dark Mode VLC macOS Mojave inschakelen

Opmerkelijk is dat de donkere interface van de player (nog) niet automatisch ingeschakeld wordt bij het switchen naar Dark Mode in macOS Mojave. Je dient de interface handmatig te om te schakelen via het menu VoorkeurenInterface-stijl. De populaire mediaspeler had al enige tijd een donkere interface, maar die was erg basic en slecht geoptimaliseerd voor macOS Mojave. Nu sluit het echter wel naadloos aan.

VLC Dark Mode macOS Mojave
Klik/tap voor groter.

Verbeterde ondersteuning T2-chip nieuwe Mac

Er is nog meer goed nieuws voor Mac-gebruikers. Op een recente Mac(Book) gebruikt VLC nu namelijk vaker de T2-chip om HEVC-video te decoderen. Dit is niet alleen sneller, maar ook efficiënter. De T2-chip is een eigen ARM-chip van Apple die steeds meer taken van de Intel-CPU overneemt. Apple’s eigen chip kan een stuk zuiniger werken. Dus heb je langer kijkplezier met VLC op je MacBook.

Ten slotte kan de nieuwste VLC-versie ook nog een tegenvaller bevatten voor iedereen die plug-ins met de mediaspeler gebruikt. De speler accepteert op de macOS Mojave nu geen externe plug-ins meer die niet met een DeveloperID certificaat van Apple zijn ondertekend.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Robert_91_

  Nu jullie nog een darkmode! 😄

  teveel wit op de site

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Dank! Best goed nieuws want op nieuwe Macs stotterde VLC nogal. Bijna niet te doen. Anno 2018 op de nieuwste spullen verwacht je dat niet. Deze update doet het nu een stuk beter, alhoewel je nog steeds wel wat gestotter zie. En rare storinkjes bij subtitels die niet srt zijn (sowieso trouwens te verschrikkelijk voor woorden qua vormgeving en pixels).

 • Profielfoto
  Specter

  Dit lijk mij aardig donker?:-)

  VLC_dark-macOS_10.14.3Greets…

 • Profielfoto
  Specter

  aartjan.nl/blog op 4 januari 2019 14:52
  En rare storinkjes (edit)

  Zolang ik VLC ken zitten die vreemde “Storinkjes” (bugs) er in @aartjan.

  Maar toch ga ik het nu weer proberen, zien of ik er nu een strakke FLAC er uit kan krijgen.