Raymon Mens
Raymon Mens App Store 16 januari 2019

TweetDeck voor Mac: minder crashes en een donkere modus

Twitter trok ongeveer een jaar geleden de stekker uit zijn officiële Mac-app. De boodschap was; gebruik je browser maar. Toch bleef er één app in de Mac App Store staan, namelijk TweetDeck. De app die zich vooral op grootgebruikers van het sociale netwerk en social media managers. Na jaren heeft deze app nu weer een update gekregen.

TweetDeck crasht nu een stuk minder vaak en is klaar voor de donkere modus van macOS Mojave. De app schakelt zijn lay-out automatisch mee wanneer je naar de lichte of donkere modus switcht. Permanent een donkere of lichte modus in de app aanzetten is ook mogelijk.

Eerste update in drie jaar

Dit is de eerste update die Tweetdeck in jaren krijgt, maar dat klopt niet helemaal. De Mac-app is namelijk een ingeblikte variant van de browserversie van Tweetdeck en die werd de afgelopen jaren wel steeds van nieuwe functies voorzien. In de nieuwe versie is al het goede gebleven en zijn volgens de makers honderden kleine bugs gefikst.

Tweetdeck is niet de enige Twitter-app voor de Mac. Er zijn immers ook genoeg alternatieven zoals Tweetbot en Twitterrific, maar die ondersteunen slechts een beperkt aantal functies. Dat komt omdat Twitter zijn API in 2018 een stuk beperkter heeft gemaakt. Tweetdeck kan als officiële app van het sociale netwerk nog wel alles, zoals het real-time tonen en filteren van Tweets.

Klik/tap voor groter.

Vooral voor grootgebruikers en professionals

De app richt zich vooral op grootgebruikers van Twitter en social media professionals. De app heeft de mogelijkheid om teams samen te stellen die accounts kunnen beheren. De kolommen in de app kunnen data zoals trends, nieuwe volgers, mentions en gefilterde tweets tonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
TweetDeck voor Mac: minder crashes en een donkere modus
Sluiten