TomTom opent CarPlay-app voor bètatesters

Door: Raymon Mens - 17 reacties
TomTom CarPlay

Sinds iOS 12 heeft CarPlay ondersteuning voor externe apps. Daardoor ben je niet meer afhankelijk van Apple’s eigen Kaarten-app. Je kunt onder andere Waze en Google Maps al gebruiken en nu volgt ook TomTom. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf heeft nu een eerste versie af.

Voordat de app-update wordt vrijgegeven, rolt TomTom de CarPlay-versie uit naar bètatesters die de nieuwe versie van tevoren willen uitproberen. Als je geïnteresseerd bent, kan aanmelden nu via de website van het navigatiebedrijf.

First come, first served

De betatest staat open voor alle gebruikers van de navigatie-app, maar aanmeldingen geschieden op het principe van first come, first served. Het is niet nodig om een betaald abonnement op TomTom GO te hebben, ook gebruikers die binnen de gratis 75 kilometer per maand blijven, mogen meedoen.

TomTom CarPlay auto
Klik/tap voor groter.

TomTom en Flitsmeister met bèta-apps

Het bedrijf kon desgevraagd nog niet zeggen wanneer de release van de app verwacht wordt. Het eveneens Nederlandse Flitsmeister werkt overigens ook aan een app voor op je dashboard. De bèta van Flitsmeister zit echter al helemaal vol.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Mooi, hier wacht ik op. Nu juist nog die auto met CarPlay kopen. Echt serieus hoor, elke drie jaar vervanging en dat is voor deze zomer: en basiseis voor de nieuwe wagen is CarPlay. – al even kunnen testen in andere wagen en was er wel tevreden van

 • Profielfoto
  Livonias

  <opinie>De beste navigatie</opinie> via CarPlay, heel interessant!

 • Profielfoto
  arno1975

  Melle op 9 januari 2019 18:31
  Mooi, hier wacht ik op. Nu juist nog die auto met CarPlay kopen. Echt serieus hoor, elke drie jaar vervanging en dat is voor deze zomer: en basiseis voor de nieuwe wagen is CarPlay. – al even kunnen testen in andere wagen en was er wel tevreden van

  Heb net een Nissan Qashqai besteld, die ondersteunt ook Carplay. Als het goed is…

 • Profielfoto
  Night
 • Profielfoto
  N3RD

  Leuk die CarPlay… volgens mij enkel in ICE systemen waarbij navigatie bij auto is geïntegreerd. Waarom zou je dan nog navigatie via telefoon willen?

 • Profielfoto
  N3RD

  Afgelopen jaar bewust auto besteld zonder navigatie. Houder voor telefoon en klaar. Nu bezig weer een auto te bestellen, hetzelfde verhaal.

 • Profielfoto
  arno1975

  N3RD op 10 januari 2019 00:08
  Leuk die CarPlay… volgens mij enkel in ICE systemen waarbij navigatie bij auto is geïntegreerd. Waarom zou je dan nog navigatie via telefoon willen?

  Om te voorkomen dat je een auto krijgt waar Android car standaard op staat. Zo hebben Renault/ Nissan en Toyota al aangegeven dat ze Android Car gaan gebruiken🤪 sorrry “standaard de wagens ermee gaan uitrusten”. Google kennende zullen ze je daarmee dus óók gaan volgen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Android Auto

  En die zijn met Android Automotive alweer een ‘paar’ stappen verder:
  https://www.youtube.com/watch?v=QJ164ALsIy4

 • Profielfoto
  abbenhui

  arno1975 op 10 januari 2019 06:02

   

  Om te voorkomen dat je een auto krijgt waar Android car standaard op staat. Zo hebben Renault/ Nissan en Toyota al aangegeven dat ze Android Car gaan gebruiken🤪 sorrry “standaard de wagens ermee gaan uitrusten”. Google kennende zullen ze je daarmee dus óók gaan volgen.

  Nou ….  De mededeling van Renault was dat ze van TomTom overstappen op Goggle Maps. Maar of dat ook betekent dat ze van CarPlay afstappen en naar Android Auto gaan heb ik niet gelezen.

 • Profielfoto
  SmackBook Pro

  Volgende week wordt bij mij een Sony XAV-AX3005DB ingebouwd, dan heb ik dus een oude Alfa Romeo maar wel met Carplay. Ben benieuwd! Ik ga me in ieder geval snel aanmelden.

 • Profielfoto
  N3RD

  Voorbeeld bij bij Volkswagen wil ik best een groter scherm bestellen maar dat is altijd met navigatie. Behalve CarPlay zou ik scherm ook gebruiken voor de camera boven trekhaak (aankoppelen zware trailers).

 • Profielfoto
  arno1975

  abbenhui op 10 januari 2019 09:45

  arno1975 op 10 januari 2019 06:02

   

  Om te voorkomen dat je een auto krijgt waar Android car standaard op staat. Zo hebben Renault/ Nissan en Toyota al aangegeven dat ze Android Car gaan gebruiken🤪 sorrry “standaard de wagens ermee gaan uitrusten”. Google kennende zullen ze je daarmee dus óók gaan volgen.

  Nou ….  De mededeling van Renault was dat ze van TomTom overstappen op Goggle Maps. Maar of dat ook betekent dat ze van CarPlay afstappen en naar Android Auto gaan heb ik niet gelezen.

  https://tweakers.net/nieuws/143489/renault-nissan-en-mitsubishi-integreren-vanaf-2021-android-in-nieuwe-autos.html

 • Profielfoto
  Xenophon

  Ik heb mij deze week aangemeld, en zojuist een mailtje ontvangen dat ik binnenkort kan deelnemen aan de beta-test. Hopelijk werkt het net zo goed, en liever beter dan de ‘oude’ TomTom Go app. Gebruik de TomTom app al sinds mijn iPhone 3S, maar mis wel wat innovatie in vergelijking met Waze.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Voila, al aan het installeren. Straks eens in mijn auto testen.

 • Profielfoto
  TandMac

  iPad mini er in (met data Sim) en je kan evengoed verder.

 • Profielfoto
  abbenhui

  @arno1975:

  Dank voor de link. Weten we dat ook weer.

 • Profielfoto
  arno1975

  abbenhui op 11 januari 2019 19:28
  @arno1975:

  Dank voor de link. Weten we dat ook weer.

  Als er geen work-around of wijzigings mogelijkheid komt, is dit dus mijn laatste Nissan. Helaas voor hun😂