‘Spotify player voor de auto nog in 2019 op de markt’

Door: Raymon Mens - 6 reacties
spotify

Spotify wil door op veel slimme speakers aanwezig te zijn niet alleen de huiskamer veroveren, maar een plaatsje in de auto claimen. De streamingdienst komt daarom naar verluidt met een eigen player voor op het dashboard. Die moet nog in 2019 op de markt verschijnen.

Dat melden bronnen van The Financial Times. Het zou om een apparaatje voor op het dashboard gaan dat via Bluetooth verbinding maakt met je autoradio. De prijs in de Verenigde Staten zou ongeveer 100 dollar worden, maar over Europese prijzen is nog niets bekend.

Spotify-hardware voor in de auto

Naar verluidt heeft de player een aantal knoppen die vrij in te stellen zijn. Ze kunnen dienen voor het starten van een playlist of als skip-knop. Knoppen zijn in de auto handig, omdat ze niet vereisen dat je blik van de weg gaat. Je kunt ze gewoon voelen. Verder zou er ondersteuning voor stembediening zijn. Of Spotify een eigen assistent maakt of een bestaande integreert is nog onduidelijk.

Er zijn nog maar weinig details over de werking van het apparaatje. Zo is nog onduidelijk waar de mobiele data voor streaming vandaan moet komen. De streamingdienst kan met providers in landen een deal sluiten. Waarschijnlijk gaat de maandprijs voor gebruikers die in de auto willen streamen dan wel omhoog. Een andere optie is om data van een mobiele telefoon te gebruiken.

Spotify auto
Klik/tap voor groter.

Lancering in 2019?

De player is naar verluidt al meer dan een jaar in ontwikkeling en Spotify zou de hardware nog in 2019 op de markt willen brengen. Er gaan al langer geruchten over eigen hardware van de streamingdienst. Begin 2018 dachten we echter nog dat het om een eigen, slimme speaker ging, maar nu wijst alles op hardware voor de auto.

Diverse gebruikers zagen eerder in de Spotify-app al een promo voor een apparaatje in de auto, waarschijnlijk per abuis. Of het toen slechts om een concept of concreet prototype ging is onduidelijk. Hoe dan ook, dit jaar waarschijnlijk uitsluitsel.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  There’s an app for that.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik wil gezellig geouwehoer in de auto. Radio dus. Anders zet ik wel m’n eigen muziek op.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, we gaan voor elke streaming-service een eigen apparaat in de auto hangen. Handig… .:)

 • Profielfoto
  Raff van Kalkeren

  Als ze ook eens zo enthousiast aan de app voor de Apple watch zouden werken zou dat erg gewaardeerd worden.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Ik snap dit apparaat niet, je kunt nummers in Spotify bewaren op je telefoon en die laten afspelen via bluetooth.

 • Profielfoto
  checkpointx

  beetje kansloos verhaal dit, ik heb al spotify in mn auto zitten, maar zelfs ik stream vaker van mn telefoon omdat ik dat gewoon fijner/sneller vind werken