Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 23 januari 2019

Mute: zo leg je artiesten in Spotify het zwijgen op

Spotify is bezig met het uitrollen van een functie om artiesten het zwijgen op te leggen. Heb je genoeg van rapper Boef in je Discover Weekly of kun je geen deuntje van Ariana Grande meer horen? Spotify Mute is je vriend. Zo gebruik je de nieuwe functie.

iOS en Android

In de Spotify-app op iOS en Android werkt de functie op dezelfde manier. Een artiest muten doe

  • Ga naar de pagina van de artiest op Spotify. Doe dit door in een playlist op de drie puntjes (∙∙∙) achter een nummer te tikken en vervolgens te kiezen voor ‘Artiest weergeven’. Of zoek met de zoekfunctie naar de naam van de artiest.
  • Tik rechtsboven de knop met drie puntjes (∙∙∙).
  • Tik op ‘Speel deze artiest niet opnieuw af’.
Spotify mute iOS
Klik/tap voor groter.

Op het web of desktop

Gebruik je de streamingdienst in de browser op je desktop-computer of laptop? Of heb je de app voor Windows en Mac? Dan roep je de mute-functie als volgt op:

  • Zoek de pagina van de artiest op Spotify. Doe dit door in playlist op de naam van de artiest te tikken, of gewoon naar de naam van de artiest te zoeken met de zoekfunctie.
  • Klik linksboven op de knop met drie puntjes (∙∙∙).
  • Klik op ‘Speel deze artiest niet opnieuw af’.

Beperkingen Spotify Mute

De functie heeft (nog) wel een aantal beperkingen. Zo werkt mute alleen voor hoofdartiesten. Je kunt bijvoorbeeld zangeres Sia blokkeren, maar haar samenwerking met David Guetta zal nog steeds te horen zijn. Artiesten blokkeren werkt verder wel in alle playlists.

Ten slotte is het mogelijk dat nog niet iedereen de functie op alle apparaten ziet. De uitrol is op moment van schrijven nog gaande. Wij hadden succes op iOS, Android en op het web, maar nog niet in de desktop-apps van Spotify.

Reageer op artikel:
Mute: zo leg je artiesten in Spotify het zwijgen op
Sluiten