Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 17 januari 2019

Spotify rolt nieuwe interface voor gebruik in de auto uit

Spotify rolt de laatste tijd in hoog tempo nieuwe functies uit. Onlangs werd er een app voor de Apple Watch gelanceerd en nu wordt er een nieuwe interface voor gebruik in de auto naar gebruikers gepusht. Dat moet het makkelijker maken om je muziek tijdens het rijden te bedienen.

De nieuwe interface is al opgedoken bij een aantal Android-gebruikers, waardoor we alvast een voorproefje kunnen tonen. De auto-modus start automatisch wanneer verbinding met een autoradio gedetecteerd wordt.

Spotify Car View: overzicht in de auto

De functie heet officieel Car View en toont een versimpelde interface met grote knoppen. Alleen basisfuncties zijn toegankelijk, zoals bediening voor muziek (vorige, volgende, pauze) en shuffle. De albumhoes wordt om onnodige afleiding te voorkomen niet getoond in Car View. Het is ook niet mogelijk om te zoeken naar nummers. In de instellingen van de app kan bepaald worden of de simpele interface altijd getoond moet worden wanneer verbinding met een autoradio wordt gemaakt.

Spotify Car View 16x9
Klik/tap voor groter.

Helemaal nieuw is Car View niet. De muziekdienst testte in 2017 al een eerste versie van de interface, maar die werd nooit uitgerold. Toen was er ook nog een knop voor spraakgestuurd zoeken, maar die is niet in de definitieve versie die nu naar Android-gebruikers uitgerold wordt te vinden. Op iOS hebben wij de nieuwe interface nog niet kunnen spotten, maar als jij ‘m wel ziet ontvangen wij graag screenshots.

Reageer op artikel:
Spotify rolt nieuwe interface voor gebruik in de auto uit
Sluiten