Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 3 januari 2019
Leestijd: 1 minuut

Sonos werkt aan extra surround speaker voor Playbar en Playbase

Vorig jaar bracht Sonos twee nieuwe apparaten uit en ook in 2019 lijkt er het nodige op de planning te staan. De speakerfabrikant werkt aan een nieuwe surround speaker die gebruikt kan worden bij onder andere de Playbar of Playbase.

Dat blijkt uit een aanvraag die het bedrijf heeft gedaan bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC. Die moet alle apparaten die draadloze technologie gebruiken keuren voordat ze op de markt gebracht mogen worden. Het gaat om een speaker met modelnummer S18. Voorzien van Wi-Fi en Bluetooth.

Sonos S18 surround speaker

Het is niet de eerste keer dat een nieuwe Sonos-speaker lekt via de FCC. De fabrikant heeft nu dan ook maatregelen genomen en in de openbaarmaking van de telecomwaakhond zijn geen afbeeldingen te zien. Er zijn alleen specificaties openbaar gemaakt. Daaruit kunnen we opmaken dat het om een speaker gaat die als aanvulling op een sound bar zoals de Playbar, Beam en Playbase kan dienen. Zo moet volledig surround-geluid ontstaan. Het is nu al mogelijk om dat te maken, maar alleen met twee losse speakers. Mogelijk wordt de nu nog mysterieuze S18 een wat bredere surround speaker.

Sonos Playbar surround
Klik/tap voor groter.

Bij de FCC wordt de Sonos S18 specifiek genoemd in combinatie met de Playbar als ‘master speaker’. Dit is een van de oudste speakers in het assortiment van Sonos die nog niet beschikt over een microfoon voor spraakassistentie. De S18 krijgt die functies wel en de bediening wordt vergelijkbaar met die van de Play One. Nederlanders hebben daar echter weinig aan. De integratie van Google Assistant -de enige Nederlands sprekende assistent op Sonos- is namelijk uitgesteld tot ‘ergens in 2019’. (Zie ook → Sonos stelt integratie Google Assistant uit)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sonos werkt aan extra surround speaker voor Playbar en Playbase
Sluiten