Een echte Sonos van IKEA? Nog dit jaar werkelijkheid

Door: Raymon Mens - 6 reacties

IKEA is een steeds grotere speler in de smart home-markt. De Zweedse woongigant begon voorzichtig met slimme verlichting, maar heeft inmiddels ook slimme rolgordijnen en stopcontacten die met Apple HomeKit gaan werken. Er werd vorig jaar ook een samenwerking met Sonos aangekondigd. Die krijgt nu echt gestalte.

De twee merken werken aan audio-apparatuur die goed bij IKEA-meubelen. Het resultaat daarvan laat niet al te lang meer op zich wachten, want de twee giganten hebben bevestigd dat hun producten in augustus zullen worden gelanceerd. De nieuwe serie aan speakers draagt de naam ‘Symfonisk’.

Een echte Sonos van IKEA

De Symfonisk-speakers worden geheel compatibel met de huidige producten die Sonos op de markt heeft. Je kunt ze dus via de Sonos-app configureren, in een kamer plaatsen en onderdeel van een multiroom-omgeving maken. Ondersteuning voor AirPlay 2 zal vanzelfsprekend aanwezig zijn. Daarnaast zijn de speakers compatibel met andere producten uit de IKEA Smart Home-serie, zoals de slimme TRADFRI-lampen.

Wat weten we al?

Helaas weten we ook niet veel meer dan dat. Hoe de Symfonisk producten eruit gaan zien gaan we dus pas in de loop van dit jaar ontdekken. Het enige wat we concreet weten is dat de promotievideo speakers noemt die verborgen kunnen worden in meubelen. Vorig jaar toonden de twee bedrijven bovendien een prototype van een speaker die je aan een muur kunt bevestigen.

Ook is er nog niets bekend over eventuele prijzen en beschikbaarheid. Gezien de strategie van IKEA is het echter te verwachten dat de Symfonisk-producten goedkoper zullen zijn dan wat Sonos nu aanbiedt. Aan de andere kant gaat Sonos zelf ook steeds meer in die richting. Wordt vervolgd! (Zie ook → IKEA verkoopt nu ook goedkope Lightning-kabels voor iPhone)

IKEA Sonos Prototypes
Prototypes die IKEA en Sonos eerder toonden – Klik/tap voor groter.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  “one Sonos thing”

 • Profielfoto
  Melle

  Top evolutie!!!

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik ben héél benieuwd! Leuk filmpje trouwens met leuke muziek. 👍🏻

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, dat doen ze goed daar bij Ikea (en Sonos uiteraard).

 • Profielfoto
  iMaf

  Zolang we ze niet zelf in elkaar hoeven te draaien kan het alleen maar top worden 👍🏻
  Er zouden meer van die samenwerkingen mogen ontstaan en misschien is de deze hier wel het startschot van en kunnen wij de consumenten hier alleen maar van profiteren.

 • Profielfoto
  donut

  Hoop dat het beter werkt dan die ‘slimme TRADFRI-lampen’.

  Die lampen zijn het vaak net niet, werkt vaak net niet.

  Kan ook zijn dat ze mij te slim af zijn… te veel AI toegevoegd?