‘Sonos werkt aan eigen draadloze hoofdtelefoon’

Het belooft een interessante tijd voor de liefhebbers van personal audio te worden. Niet alleen Apple werkt naar verluidt aan een eigen high-end koptelefoon, ook Sonos zou er een op de markt willen brengen.

Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Bloomberg-reporter Mark Gurman. De fabrikant die vooral bekend is van zijn speakers en soundbars, zou aan een draadloze over-the-ear-hoofdtelefoon sleutelen. Die moet eind 2019 of begin 2020 op de markt komen.

High-end koptelefoon van Sonos

Volgens Bloomberg gaat het om een high-end hoofdtelefoon die een goede geluidskwaliteit moet bieden en noise cancelling heeft. De prijs zou rond de 300 dollar liggen. Een andere onderscheidende eigenschap zou ondersteuning voor diverse muziekdiensten en virtuele assistenten zijn. Net als de speakers van Sonos dus. De ontwikkeling zou vergevorderd zijn en naar verluidt is de fabrikant al bezig met het plannen van de massaproductie.

Of er meer functies van het speakertelefoon naar de hoofdtelefoon komen, is niet bekend. Multiroom audio laat zich immers maar lastig naar een koptelefoon vertalen.

Klik/tap voor groter.

Hoofdtelefoons zijn lucratief

Dit gerucht komt niet helemaal uit de lucht gevallen. Tijdens de presentatie van zijn meest recente kwartaalcijfers zei Sonos al te willen “investeren in de Sonos-ervaring buiten het huis”. Een hoofdtelefoon is een logische stap die bovendien erg lucratief kan zijn.

Naast Sonos werkt Apple naar verluidt ook aan een eigen high-end koptelefoon. Die moet gebruikers die geen genoegen met AirPods en geen Beats willen gaan bedienen. (Zie ook ➝ ‘Apple’s draadloze koptelefoon krijgt twee slimme trucjes’)

Reageer op artikel:
‘Sonos werkt aan eigen draadloze hoofdtelefoon’
Sluiten