Sonos Core Sub: goedkopere subwoofer in de maak

Door: Raymon Mens - 4 reacties
Sonos Sub

Sonos heeft zich lang als premium-audiomerk gepositioneerd, maar heeft de laatste tijd ook steeds meer oog voor de meer betaalbare middenklasse. De Beam soundbar was een mooi voorbeeld van een échte Sonos voor een lagere prijs. Nu blijkt er ook aan een goedkope subwoofer gesleuteld te worden.

Het gaat om de Sonos Core Sub. Een subwoofer die een adviesprijs van 399 euro moet krijgen. Het gaat om een kleinere variant van de huidige Sub, die een adviesprijs van maar liefst 799 euro heeft.

Sonos Core Sub

De Core Sub verscheen voor het eerst in een enquête die Sonos naar een klein veel van zijn gebruikers heeft gestuurd. Daarin werd gevraagd in welke nieuwe speaker de respondent het meeste interesse heeft. Naast de Core Sub wordt ook een set met Dolby Atmos-speakers voorgesteld. Dat zou de mysterieuze surround-speaker die laatst in een registratie bij de Amerikaanse FCC opdook kunnen zijn.

Dat de Core Sub aan een enquete in klanten is voorgesteld, wil overigens niet zeggen dat het product ook snel op de markt komt. De speakerfabrikant onderzoekt duidelijk waar het meeste behoefte aan is. De nieuwe, kleine subwoofer past echter wel goed in de betaalbare middenklasse die het audiomerk steeds vaker opzoekt. In combinatie met de Beam zou de Core Sub voor € 898 een kamervullend systeem kunnen vormen.

Hardware en software

Bij het Amerikaanse bedrijf wordt de laatste tijd niet alleen gesleuteld aan nieuwe hardware. Er zijn ook software-innovaties op komst. Het jaar 2018 was het jaar van AirPlay 2. En 2019 moet het jaar worden waarin Google Assistant naar Sonos komt. Het is de eerste virtuele assistent die ook Nederlands spreekt. (Zie → Google Assistant komt ook naar oudere speakers Sonos)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  Premium audiomerk? Hahahaha

 • Profielfoto
  Elduderino

  Spinozo op 10 januari 2019 18:42
  Premium audiomerk? Hahahaha

  Dat jij dat niet vindt, zegt nog niet dat zij zich niet zo positioneren. Het moge duidelijk zijn dat ze nou niet aan de onderkant van de markt zitten.

 • Profielfoto
  wensink

  Het moge duidelijk zijn dat ze nou niet aan de onderkant van de markt zitten.

  Het gat tussen Sonos de echte premium merken is toch echt groter dan het gat tussen Sonos en de onderkant van de markt, qua audio kwaliteit dan. Ze kunnen positioneren wat ze willen, een premium speaker merk zijn ze niet. Al hebben de echt premium merken dan weer niet de software van Sonos…

   

 • Profielfoto
  Reinier666

  Ik heb een en ander van Sonos in huis, puur vanwege het gebruiksgemak en de software. Onovertroffen. De geluidskwaliteit, tja…een beetje setje van Harman Kardon of Bose klinkt toch echt mooier! En dan hebben we het nog niet eens over de echte audiofiel merken. De Subwoofer van Sonos vind ik dan wel weer perfect klinken. Die is aan de prijs, maar erg goed.