Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 10 januari 2019
Leestijd: 1 minuut

Sonos Core Sub: goedkopere subwoofer in de maak

Sonos heeft zich lang als premium-audiomerk gepositioneerd, maar heeft de laatste tijd ook steeds meer oog voor de meer betaalbare middenklasse. De Beam soundbar was een mooi voorbeeld van een échte Sonos voor een lagere prijs. Nu blijkt er ook aan een goedkope subwoofer gesleuteld te worden.

Het gaat om de Sonos Core Sub. Een subwoofer die een adviesprijs van 399 euro moet krijgen. Het gaat om een kleinere variant van de huidige Sub, die een adviesprijs van maar liefst 799 euro heeft.

Sonos Core Sub

De Core Sub verscheen voor het eerst in een enquête die Sonos naar een klein veel van zijn gebruikers heeft gestuurd. Daarin werd gevraagd in welke nieuwe speaker de respondent het meeste interesse heeft. Naast de Core Sub wordt ook een set met Dolby Atmos-speakers voorgesteld. Dat zou de mysterieuze surround-speaker die laatst in een registratie bij de Amerikaanse FCC opdook kunnen zijn.

Dat de Core Sub aan een enquete in klanten is voorgesteld, wil overigens niet zeggen dat het product ook snel op de markt komt. De speakerfabrikant onderzoekt duidelijk waar het meeste behoefte aan is. De nieuwe, kleine subwoofer past echter wel goed in de betaalbare middenklasse die het audiomerk steeds vaker opzoekt. In combinatie met de Beam zou de Core Sub voor € 898 een kamervullend systeem kunnen vormen.

Hardware en software

Bij het Amerikaanse bedrijf wordt de laatste tijd niet alleen gesleuteld aan nieuwe hardware. Er zijn ook software-innovaties op komst. Het jaar 2018 was het jaar van AirPlay 2. En 2019 moet het jaar worden waarin Google Assistant naar Sonos komt. Het is de eerste virtuele assistent die ook Nederlands spreekt. (Zie → Google Assistant komt ook naar oudere speakers Sonos)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Sonos Core Sub: goedkopere subwoofer in de maak
Sluiten