Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 16 januari 2019

Apple’s Smart Battery Case is terug: ook voor iPhone XS en XR

Er zit een gat in het Smart Battery Case-assortiment van Apple. De hoesjes met batterij werden twee jaar geleden wel uitgebracht voor de iPhone 6 en 7, maar niet voor de 8 en X. Nu zijn de cases terug voor de iPhone XS (Max) en iPhone XR.

Deze drie nieuwe cases hebben dezelfde kleuren (zwart of wit) en wederom een prijs van € 149,-. De bult aan de achterkant die zo kenmerkend is voor deze cases is ook aanwezig. Hij is echter wat verder naar onder verplaatst. Minder “Klokkenluider van de Notre Dame” dus, maar dat is niet de enige verandering.

Smart Battery Case nu met snelladen en meer

De grote nieuwigheid is compatibiliteit met Qi-laders, oftewel draadloos laden. Het is mogelijk om je toestel met hoesje en al op een draadloze lader te leggen om de accu op te laden. Als je snel een volle case nodig hebt, kun je ook snelladen. Dit doe je door een USB-C-naar-Lightning-kabel te gebruiken in combinatie met een USB-C-lader die USB Power Delivery ondersteunt. Dat klinkt als een hele uitdaging, maar is eigenlijk vrij simpel. Wij hebben een uitgebreide gids en FAQ over dit onderwerp online. (Zie → Snelladen: zo werkt het en dit heb je nodig)

iPhone smart battery case productfoto
Klik/tap voor groter.

Het aardige van de Smart Battery Case van Apple is dat deze in iOS geïntegreerd is. Dat wil zeggen dat je op het toegangsscherm en ook in het berichtencentrum ziet hoe vol de batterij van het toestel en de case is. Je weet dus altijd exact hoeveel lading de batterij nog heeft en of het tijd is om op te laden.

Voor iPhone XS (Max) en XR

De nieuwe Smart Battery Case is verkrijgbaar voor iPhone XS (Max) en XR. Let op dat de hoes voor de iPhone XS niet werkt met de iPhone X. Apple noemt de capaciteit van de ingebouwde batterij niet, maar geeft wel de volgende cijfers:

  • iPhone XS: 13 uur extra gesprekstijd, 9 uur extra internetgebruik en 11 uur extra video afspelen
  • iPhone XS Max: 12 uur extra gesprekstijd, 7 uur extra internetgebruik en 10 uur extra video afspelen
  • iPhone XR: 14 uur extra gesprekstijd, 7 uur extra internetgebruik en 11 uur extra video afspelen

De verkoop van de hoesjes begint vrijdag 18 januari 2019. Vanaf dan worden online bestellingen geleverd en is de Smart Battery Case te vinden in de Apple Store en bij resellers.

Reageer op artikel:
Apple’s Smart Battery Case is terug: ook voor iPhone XS en XR
Sluiten