Apple’s Smart Battery Case is terug: ook voor iPhone XS en XR

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Er zit een gat in het Smart Battery Case-assortiment van Apple. De hoesjes met batterij werden twee jaar geleden wel uitgebracht voor de iPhone 6 en 7, maar niet voor de 8 en X. Nu zijn de cases terug voor de iPhone XS (Max) en iPhone XR.

Deze drie nieuwe cases hebben dezelfde kleuren (zwart of wit) en wederom een prijs van € 149,-. De bult aan de achterkant die zo kenmerkend is voor deze cases is ook aanwezig. Hij is echter wat verder naar onder verplaatst. Minder “Klokkenluider van de Notre Dame” dus, maar dat is niet de enige verandering.

Smart Battery Case nu met snelladen en meer

De grote nieuwigheid is compatibiliteit met Qi-laders, oftewel draadloos laden. Het is mogelijk om je toestel met hoesje en al op een draadloze lader te leggen om de accu op te laden. Als je snel een volle case nodig hebt, kun je ook snelladen. Dit doe je door een USB-C-naar-Lightning-kabel te gebruiken in combinatie met een USB-C-lader die USB Power Delivery ondersteunt. Dat klinkt als een hele uitdaging, maar is eigenlijk vrij simpel. Wij hebben een uitgebreide gids en FAQ over dit onderwerp online. (Zie → Snelladen: zo werkt het en dit heb je nodig)

iPhone smart battery case productfoto
Klik/tap voor groter.

Het aardige van de Smart Battery Case van Apple is dat deze in iOS geïntegreerd is. Dat wil zeggen dat je op het toegangsscherm en ook in het berichtencentrum ziet hoe vol de batterij van het toestel en de case is. Je weet dus altijd exact hoeveel lading de batterij nog heeft en of het tijd is om op te laden.

Voor iPhone XS (Max) en XR

De nieuwe Smart Battery Case is verkrijgbaar voor iPhone XS (Max) en XR. Let op dat de hoes voor de iPhone XS niet werkt met de iPhone X. Apple noemt de capaciteit van de ingebouwde batterij niet, maar geeft wel de volgende cijfers:

 • iPhone XS: 13 uur extra gesprekstijd, 9 uur extra internetgebruik en 11 uur extra video afspelen
 • iPhone XS Max: 12 uur extra gesprekstijd, 7 uur extra internetgebruik en 10 uur extra video afspelen
 • iPhone XR: 14 uur extra gesprekstijd, 7 uur extra internetgebruik en 11 uur extra video afspelen

De verkoop van de hoesjes begint vrijdag 18 januari 2019. Vanaf dan worden online bestellingen geleverd en is de Smart Battery Case te vinden in de Apple Store en bij resellers.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Het blijven rare dingen, maar ik zie ze wel af en toe, en behalve lelijk en uiteraard Apple duur, is het wel een ideale oplossing.

 • Profielfoto
  Ketaru

  Ik heb er zo één voor de iPhone 6s. De batterij is wel goed, maar dan heb je ook alles gezegd. Ik heb het hoesje nu enkele jaren, de batterij is nog steeds goed maar de silicone is er langs alle kanten af aan het brokkelen. Vanwege de kostprijs blijf je het natuurlijk nog gebruiken voor de batterij. Het uitzicht is er echter niet mooier op geworden.

 • Profielfoto
  MacRay

  Ook voor de standaard X?

 • Profielfoto
  xaddict

  Hebben jullie een screenshot van hoe die batterijen indicatie eruitziet? Zou een andere externe battery case dit niet ook voor elkaar kúnnen krijgen?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  MacRay op 16 januari 2019 13:21
  Ook voor de standaard X?

  Volgens iMore werkt de iPhone XS Smart Battery Case niet met de X van vorig jaar. Je krijgt een melding dat de hardware niet compatible is én de speaker en microfoon gaten zitten niet op de juiste plaats.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Nu zeggen ze dat het wel kan op iMore:

  You CAN use iPhone XS battery case with iPhone X. You may get that incompatibility pop up. But, if you dismiss it, it should charge fine. (Update iOS/reboot if not.)

  (Speaker/mics still won’t be aligned, if you care about acoustic performance.)

 • Profielfoto
  Frans

  Wat een foeilelijk ding!

  En waar blijf je dan met je ultra-dunne iPhone? Apple, maak die iPhone toch dikker en stop er een dikkere accu in. Ben je ook die lelijke bult van een camera kwijt. Mooier, strakker design en langere accuduur. Win, win. Gewoon lef tonen en doen!

  Oh, en als je nog meer lef wilt tonen, ook de mini-jack terug.;-)

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Of je koopt de iPhone XR, die is dikker en heeft een grotere accu.